Het blijkt geen bom te zijn

Zo zag de tuin van mevrouw Moti aan de Yersekestraat er gezien vanaf het Biezelingeplein tot voor kortgeleden uit. Er was geconstateerd dat er een metalen voorwerp ergens diep onder de tuin, stoep en straat zat.
In de tweede wereldoorlog was er een blindganger in het weiland terecht gekomen. De precieze plek was onbekend. Maar het zou best een zware Engelse bom kunnen zijn daar diep onder dat tuintje.

Er werd gesondeerd met een machine van de straat af en die bevestigde het vermoeden dat er iets zat. Alleen kon met het materiaal dat die apparatuur tevoorschijn barcht toen niet met zekerheid gezegd worden wat het voorwerp nou precies was.

De tuin werd afgegraven en er kwam een nauwkeuriger apparaat om in de grond te kijken. De techniek staat immers voor niets.

Nu is vast komen te staan dat het voorwerp geen bom is. Het is een stuk ijzer. Ongevaarlijk.

Toch houdt men rekening met de aanwezigheid van een bom ergens in die buurt. Dus al de woningen gesloopt worden in de toekomst gaat men nog een keer goed de grond inspecteren en tussen de heipalen kijken of die 5 ponder daar in de grond zit.