Het tiende boek van Judith Visser is uit

Judith Visser debuteert in 2006 met de roman Tegengif en in 2008 komt haar eerste thriller Stuk uit, dit boek wordt momenteel verfilmd en zal vanaf eind mei in de bioscoop te zien zijn.

Om het verschijnen van haar tiende boek Vreemden in de nacht te vieren was er afgelopen vrijdag bij haar uitgever in Amsterdam een boekpresentatie. Het verhaal speelt zich voor een deel af in het Pendrecht en Charlois van 1972-1973 en Judith heeft vorig jaar dagburgemeester Mario Bosch benaderd voor wat specifieke informatie over de wijk. Daar heeft hij uitgebreid op gereageerd en vandaar dat hij één van de genodigden was, Mario maakte van de gelegenheid gebruik om in Amsterdam nog twee andere Pendrecht-gerelateerde bezoeken af te leggen.
Er was nog een bijzondere gast: Joke Kypriotakis heeft op de Beatrixschool gewerkt en heeft Judith als leerling in de klas gehad, voor het eerst na tientallen jaren ontmoeten de onderwijzeres en de leerling elkaar weer.

Na een korte inleiding door iemand van de uitgeverij kreeg Judith het woord, zij vertelde iets over het ontstaan van het boek en noemde de namen van enkele mensen die daarbij een belangrijke rol hebben gespeeld. Daarna nam zij plaats achter een grote tafel waar zij de boeken signeerde, op de bovenste foto signeert zij het boek voor Mario Bosch.

De affiches waarop haar boek te zien is hangen in heel Rotterdam, dus ook in Pendrecht. Het affiche hangt aan het ijzeren transformatorhuisje aan de Oldegaarde ter hoogte van de Ellemeethof (onderste foto), een opmerkelijke plek want Judith heeft aan de Oldegaarde gewoond. Het zou aardig zijn als er ook een affiche zou komen aan het reclamebord op de lantaarnpaal langs de Slinge tussen de Sint Bavokerk en café Goof Meijer, zowel de kerk als de kroeg worden namelijk in het boek genoemd.

Judith Visser heeft een eigen website waarop meer informatie te vinden is.