Hoe ging het op stembureau 325?

Er wordt verbouwd in de gemeenschapsruimte van de Open Hof Kerk. De kerk trekt zich verder terug in het eigenlijke kerkgebouw. De Stichting Sonshine van de familie Kamp breidt uit.

Achter de tafel zit het stembureau-personeel. Onder hen Johan van Peer. Hij heeft en hele opleiding achter de rug. Zo’n stembureau vraagt discipline en zorgvuldigheid. Er kan zo maar iets fout gaan. En dat kan niet. Via zijn dochter is Van Peer op het idee gekomen zich te melden als lid van een stembureau.

De geruchten gaan al door de stad. Allerlei kwalificaties worden er op Rotterdam geplakt. Als je de persmensen mag geloven leven we in een bananenrepubliek een corrupte stad.

Op stembureau 325 is daar niks van te merken. Alles gaat volgens de regels. Her bureau opent vroeg en Johan vertelde, dat hij pas ruim na middernacht thuis was. Tellen gaat ook volgens strakke procedures. Sneltellingen en vervolgens precies tellen en net zo lang tot de tellingen kloppen.

Misschien maar goed dat er minder stemmers kwamen opdagen. Stel dat de opkomst 100 % geweest was. Dan zou Johan die woensdagnacht zijn bed niet gezien hebben en had zijn vrouw Joke zich afgevraagd, wat zou er toch aan de hand zijn.

Misschien de volgende keer toch maar stemmen met de computer.