Hulp nodig? Kom naar De Praktijk

Voor eenvoudige formulieren en allerlei vragen kunt u voortaan terecht bij De Praktijk. Vrijwilligers helpen u of verwijzen u door naar de juiste instantie.
Vitaal Pendrecht ziet graag dat mensen zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. Dat kan echter niet iedereen, waardoor mensen tussen wal en schip dreigen te raken. Daarom heeft Vitaal Pendrecht nu een doorverwijspunt opgezet waar iedereen met zijn of haar vragen terecht kan voor hulp: De Praktijk.

Hoe werkt De Praktijk?
De Praktijk is op 16 maart gestart en zit in een ruimte van de Kinderfaculteit in De Middelburgt op Plein 1953 nr. 192 b. De Praktijk is geopend op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00-13.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig.

Vrijwilligers (wijkbewoners en/of stagiaires) zijn dan aanwezig om u op weg te helpen. Zij proberen uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Natuurlijk kan het zijn dat ook zij het antwoord niet weten, omdat het om ingewikkelde of complexe specialistische vragen gaat. De vrijwilligers verwijzen u dan graag door zodat u alsnog bij de juiste instantie terecht komt, in of buiten Pendrecht. Zo wordt voor u duidelijk langs welke weg u hulp kunt krijgen en weet u een volgende keer meteen zelf waar u terecht kunt. Voor wie moeite met taal heeft, wordt ondersteuning geboden. Doorverwijzing naar Rechtswinkel Maasstad, die in hetzelfde gebouw zit, is ook mogelijk.

Voor welke zaken kunt u terecht bij De Praktijk?
-Hulp bij het invullen van eenvoudige formulieren
-Informatie over voorzieningen en activiteiten in de wijk of daarbuiten
-Vragen of problemen rond het ouder worden of opvoeding/gezin
-Wanneer mensen een activiteit willen organiseren
Voor formele formulieren (bijvoorbeeld van de Belastingdienst) wordt u doorverwezen naar de betreffende instanties of organisaties.