Inbraak in Turks Huis

Er is alarm en er hangen camera’s en eigenlijk valt er niks te halen. Er wordt thee gedronken en daar betaal je wat voor. De opbrengst is per dag maar een klein beetje, maar toch weerhoudt het de inbreker niet om dat kleine beetje geld op te gaan halen.

Woensdagnacht om een uur of drie kwam er zo’n type over het hek klimmen. Dat is al een opgaaf, want je kan je aan die punten behoorlijk bezeren. Hij liep op het gebouwtje af en testte de deuren en de ramen. Hij liep nog eens rond en zette een schroevendraaier tussen het raam en sponning en wrikte het open. Een modern raam met allerlei voorzieningen blijkt toch niet bestand tegen zo’n aanval. Daar gaan ze in het Turks Huis in Pendrecht vast iets aan doen.

Hij liep weer even rond en dook daarna het gebouwtje in. Dan moet het alarm afgaan en dat gebeurde ook. Hij had net de tijd om het geldkistje weg te nemen en een buit van rond de € 40 mee te nemen. Verder niks.

Hoe weten ze dat allemaal in het Turks Huis. Errol liet een filmpje op zijn smartphone zien, waarop het allemaal te zien is. Dat filmpje gaat naar de politie. Natuurlijk doen ze aangifte en ze doen meer:

Ze hebben een idee ingebracht om tijdens de Lief en Leedweek van Opzoomer Mee en wel op 1 november de omwonenden uit te nodigen in het gebouwtje en hen te trakteren op een mooi programma en een exclusieve maaltijd. Ze willen wat meer samenhang in de straat.

De waakzaamheid kan vast beter.

Gelukkig is de schade niet zo graat als toen ze pas in het gebouwtje kwamen. Maar toch! Allerlei gedoe om niks.

Het fotootje van hiernaast is overigens niet iets uit de camera van het Turks Huis, maar van internet. Het geeft wel een goed beeld. De koevoet was in hun geval een schroevendraaier en het is verbijsterend om te zien hoe gemakkelijk je daarmee zo’n draaikiepraam kunt openen.