Interessante ontwikkelingen aan de Zijpe

Donderdagavond in het college over kunst in de wijk werd de loftrompet gestoken over de Zijpe. Dagburgemeester Mario Bosch wandelde er langs en zag interessante ontwikkelingen bij het opknappen van dit historische stukje Pendrecht.
De Zijpe werd gebouwd als een buurtwinkelcentrum en trok destijds veel belangstelling. Pendrechtenaren van het eerste uur weten daar nog alles van.

Donderdagavond op het college over Kunst in de Wijk werd de loftrompet gestoken over dit bijzondere stukje Pendrecht.

De winkels gingen stuk voor stuk dicht. Het buurtwinkelscentrum ging er aan in de loop der tijd.

De vorige programmamanager herstructurering van Pendrecht, Ger Houben stelde voor om er een kunstgebied van te maken. Montmartre in Pendrecht was zijn idee. Er bleek echter geen draagvlak voor te zijn.

In een buurtbijeenkomst werden de bewoners gevraagd suggesties voor verbeteringen te doen. Dat leverde verschillende ideeën op, die nu uitgevoerd worden.

Dagburgemeester, Mario Bosch, liep er vandaag langs en zag dat één van de beeldjes bij de Zijpe een leuke krans om de nek gekregen had. Hij constateerde ook dat de opknapbeurt interessante dingen oplevert.

En passant doet hij ook een paar suggesties. De Zijpe wordt vast weer heel mooi.

De foto’s zijn gemaakt door de dagburgemeester. Op zijn weblog is zijn commentaar te lezen en staan meer foto’s van de Zijpe.