Internationale belangstelling voor Eveline’s kerstcadeautjes

OPEN

KOM GERUST BINNEN

stond er op het bordje aan de deur van Eveline van Rooy’s atelier aan de Slinge 773 D. Op het raam van het atelier hing de uitnodiging:

Lieve kunstliefhebbers, collega’s, vrienden, geïnteresseerden,

Omdat het leuk is nog even voor het einde van het jaar bij te kletsen, omdat het gezellig is, omdat u nog een verrassend kerstcadeautje zoekt (uzelf verwennen mag natuurlijk ook), omdat mooie kunst op zich al een feestje is, of gewoon omdat u het leuk vindt mijn nieuwste werk te zien, stel ik mijn atelier open op vrijdagmiddag 16 december en zaterdagmiddag 17 december (tussen 12:00 uur en 17:00 uur). Ter verhoging van de feestvreugde is er natuurlijk koffie, thee of iets sterkers.

Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Zelfs uit België kwamen ze langs om iets leuks voor de kerst te kopen.

Eveline drukte hen op het hart een foto te maken en te mailen. Zodat ze kan zien waar haar kunstwerk komt te hangen. Zo is zij. Bepaald niet onverschillig over wat er met haar werk gebeurd. Het zijn allemaal als het ware haar kinderen.

Ze vertelde over een schilderij met één van ‘de dames’ erop dat ze door de wijk waarin ze woont geïnspireerd werd haar zo’n hoofdtooi te geven. Er lopen hier veel meisjes en dames langs met een hoofddoek en dat zijn vaak kunstwerken op zich. Die zijn niet zomaar om haar haren gewikkeld. Er is duidelijk te zien dat veel aandacht is besteed aan de hoofdtooi.

Dat zie je ook aan het schilderij af.

Het atelier staat vol met leuke kerstcadeautjes. Leuk, zeker. Want er is maar één uniek exemplaar van. Geen massaproductie. Kerstcadeaus met een verhaal.

En vaak een verhaal wat te maken heeft met de wijk waarin Eveline haar werk maakt.