Jeffrey’s blijkt een Surinaamse Chinees en heet Hung

Jeffrey’s fastfood staat er op het nieuwe groene bord en trouwens ook op het raam. Surinaams – Chinees – Antilliaans en het telefoonnummer wordt 010 – 751 05 17.

Ja hij gaat ook roti verkopen en allerlei Chinese gerechten, maar ook Antilliaans.

De deur stond open, dus kon je makkelijk even gaan vragen hoe de nieuwe ondernemer het allemaal denkt aan te gaan pakken.

Er waren twee mannen duidelijk bezig om alles op zijn plek te krijgen en één mevrouw hield zich een beetje afzijdig. ‘Ik ben hier niet van’, zei ze. Dat is de eigenaar en ze wees op meneer Hung. Die druk in de weer was met zijn telefoon en even later best bereid leek uit te leggen wat ie ging doen.

De dame bleek Yuik-Kwai Lau. Zij ontwierp een nieuw interieur voor de zaak. De hele oude indeling ging er aan. Je kunt er straks nog wel aan een tafeltje zitten en ter plekke iets eten, maar de nadruk ligt op het afhalen. De keuken is dan ook een stuk groter.

Ze willen graag met zijn drieën op de foto. De ontwerpster en de technische man, die blijkt Henk Man te heten en een duidelijk spoor in de wijk te hebben liggen. 20 jaar geleden woonde hij hier achter in de Sint-Annalandstraat. Hij is geboren op de Nederhorst en zijn eerste woning was aan het Barreveld. Hij vindt dat de buurt de goeie kant op gaat, maar heeft het ook allemaal flink achter uit zien gaan.

Hij denkt dat meneer Hung, rechts op de foto een goeie tijd tegemoet gaat.

In de keuken was een collega van Henk druk bezig met de afzuiging boven wat straks het fornuis moet worden. Als ze zo doorgaan halen ze het eind van de maand met een makkie.