Juffrouw Kunst is verhuisd

Op vrijdag 26 september opende Lionel Martijn haar galerie. Een galerie die tegelijk het atelier van Eveline van Rooy werd. Het was een gezellig feestje in de nieuwe woon/werkwoning aan de Middelharnisstraat.
De galerie was vanaf de Slinge te bereiken. Zij waren ook de eerste bewoners van het woonblok. Er zouden meerdere nieuwe bewoners komen, die ook hun werk aan huis hadden.

Vitaal Pendrecht hoopte heimelijk dat er een kunst- en cultuur complex zou komen aan de Slinge.

Later in het jaar kreeg Eveline van Rooy de kunst- en cultuurprijs van Charlois uit handen van diezelfde Lionel Martijn in de Larenkamp. Eens in de zoveel tijd hield Eveline een feestelijke opening van een expositie in haar galerie.

Je kon bij haar leuke kunstwerkjes kopen waarmee je een mooi cadeau had voor een jarige of een ander feestvarken. Dat feestvarken stond trouwens ook in haar galerie. De deur stond vaak open en je kon nagenoeg iedere dag een kijkje nemen en Eveline aan het werk zien of een expositie bekijken. Er werden ook diverse kunstwerken van haarzelf, maar ook van anderen gekocht.

Het pakte allemaal anders uit. De zaken gingen niet zo goed dat exposities en galerie gehandhaafd konden blijven. Galerie Eveline van Rooy werd Juffrouw Kunst. Je kon bij haar nog steeds kunst kopen in allerlei prijsklassen om iemand mee te verrassen. Maar de galerie was er niet meer.

In september 2012 overleed Frans, de steun en toeverlaat van Eveline. Vaak ook de presentator als het om een opening of iets dergelijks ging. Er hing ook al heel lang een bord Te Koop op de woon- werkwoning, maar kopers kamen er niet.

Tot voor kort toen er een sticker Verkocht over de affiche werd geplakt. Gisteren was de definitieve verhuisdatum. Eveline van Rooy verhuisde naar Spijkenisse.

De Valentijnsgroet van Vitaal Pendrecht is vandaag voor Eveline van Rooy.