Karel de Stoute Verbannings Tocht

De Karel de Stoute Verbanningstocht is voor fietsers met een lange adem. De tocht is ruim 120 kilometer. In een rustig tempo wordt vanuit Pendrecht via de Barendrecht naar de brug bij Alblasserdam, langs de Graafstroom en de Giessen en het Merwedekanaal naar Gorinchem gefietst. Daar is een korte plechtigheid met o.a. dichteres Rineke Minderman en een bekende Gorinchemmer bij de plek waar de Blauwe toren stond in de Molenstraat en pauze in De Hoofdwacht. De terugtocht voert langs Meerkerk met een tussenstop in Goudriaan en vervolgens via De Donk en de molens bij Kinderdijk over naar Krimpen aan de Lek en via de Algrabrug en Brienenoordbrug terug naar het Pendrecht Museum op Rotterdam Zuid.
Zondag 20 oktober 2013, vertrektijd: 9:00 uur en verwachte terugkomst: 17:00 uur, start- en eindpunt: Karel de Stouteflat in Pendrecht.
ZONDAG 20 oktober 2013

de Karel de Stoute Verbanningstocht

Routeomschrijving:

Dit is tocht voor de fietsers met lange adem, want de tocht is ruim 120 kilometer.

In een rustig tempo wordt vanuit Pendrecht via de Barendrecht naar de brug bij Alblasserdam, langs de Graafstroom en de Giessen en het Merwedekanaal naar Gorinchem gefietst.

Daar is een korte plechtigheid met o.a. dichteres Rineke Minderman en een bekende Gorinchemmer en er wordt gepauseerd op het Raadhuisplein in het historische café De Hoofdwacht.

De terugtocht voert langs Meerkerk met een tussenstop in Goudriaan en vervolgens via De Donk en de molens bij Kinderdijk met het autoveer over naar Krimpen aan de Lek en via de Algrabrug en Brienenoordbrug terug naar het Pendrecht Museum op Rotterdam Zuid.

Programma:

Datum: zondag 20 oktober 2013
Vertrektijd: 9:00 uur
Verwachte terugkomst: 18:00 uur

Start- en eindpunt:

Karel de Stouteflat in Pendrecht aan Plein 1953

Tussenstop: De plek waar de Blauwe Toren stond in de Molenstraat in Gorinchem

Afstand:

123,6 kilometer.

Kosten:

€ 2,50

Opgeven:

Opgeven kan via deze site of telefonisch bij Arie Berkelaar 010 840 2421 of Rieks Westrik 06 41 362307.
Of via de reactiemail op deze site.