Kevita Kharag presenteert Holi Phagwa Pendrecht

Al voor de zesde keer vierde de Hindoestaanse gemeenschap Holi Phagwa in het wijkcentrum de Middelburgt. Dit jaar weer iets grootser. Op vrijdagavond 12 maart om 7 uur werd voor de Middelburgt het feest geopend. De vijver voor de Middelburgt werd versierd met lichtjes, neergelaten vanaf de waterkant en door kano’s begeleid. Langs de vijver werden fakkels aangestoken. Dagburgemeester Mario Bosch, nachtburgemeester Roger Huys en portefeuillehouder gaven de aftrap ieder met een vriendelijk woord voor de Hindoestanen in Vitaal Pendrecht. Roger Huys vroeg aan de moeder van Kevita Kharag uitleg over het Holifeest. Zij vertelde dat op 5 maart het Indiase Nieuwjaar was ingegaan en dat de Hindoes al een aantal jaren verder zijn dan de christenen met hun jaartelling. Voor hen ging het jaar 2061 in. Met het lente- en nieuwjaarsfeest wordt het kwaad verjaagd en het goed verwelkomd.
De regen gooide bijna roet in het eten, maar de medewerkers van de Margrietengroep en de zeeverkenners van Willem de Zwijger waren niet voor één gat te vangen en lieten zich niet door een beetje regen uit het veld slaan.
De zaal in de Middelburgt zat tot de nok toe vol en een wervelende show ontrolde zich voor de ogen van de toeschouwers. Er was een heuse modeshow en er waren toneelstukjes en natuurlijk mantra’s en allerlei soorten liedjes. En natuurlijk ging de bara met sambal als zoete broodjes van de hand. Asha Bhoelai en mevrouw Kharag deelden certificaten uit aan leerlingen van de danslessen van Asha en van de Hindieschool van mevrouw Kharag. Aan het eind van de avond keek een trotse Kevita terug op een geslaagde avond. “Eén dag niet gelachen, is een dag niet geleefd,” zei haar oom uit Den Haag en ze had veel gelachen deze avond.