Kinderen in college geraadpleegd over speelveldjes

Het was allemaal begonnen op een Opzoomeractiviteit in de buurt. De kinderen vonden het spelen op die éne dag prachtig, maar ….. waar kunnen we op andere, gewone dagen terecht? Dat was hun vraag.

Daar werd aan gewerkt. Raziye Akilli één van de ouders maakt er een participatie aanvraag van. In de Werkgroep Bespeelbaarheid werden de plekken bepaald. Eén voor de kleinere kinderen en een andere voor de grotere. Ook werd een voorstel gemaakt met een aantal speelelementen erop.

In de tuin van Raziye Akilli werd een voorbereidende bijeenkomst gehouden met de kinderen over de Pendrecht Universiteit en wat de bedoeling van het kindercollege was.

Maandag 16 augustus was het zover.

Er zou gepraat worden en de kinderen hadden een heuse map van de Pendrecht Universiteit gekregen met daarin informatie over de speeltoestellen, die binnen het budget van de participatie aanvraag en de ideeën van de beheercoördinator zou kunnen passen.

Sommige kinderen kwamen al met de map in de hand aan. Anderen wilden toch eerst even de kat uit de boom kijken. Gaat dat allemaal wel echt zo gebeuren?
Wordt er echt naar ons geluisterd? Kon je ze horen denken.

Eenvoudig bleek het ook allemaal niet. Er waren naast de professortjes ook veel studenten en ook ouders, die met heel andere blik keken naar de speelveldjes.
Bijvoorbeeld: waarom moet dat speelveld hier? Wij betalen hiervoor en willen ook zelf te zeggen hebben wat er komt. Wordt het geen hangplek? En meer van dat soort vragen.

Toch gingen de beheercoördinator en de medewerkers van Gemeentewerken, Woonstad Rotterdam en TOS door de knieën om te luisteren naar de wensen van de kinderen.

De knopen werden uiteindelijk niet ter plekke doorgehakt.

Er komt nog een extra college. Er wordt naar aanleiding van wat er nu naar voren is gebracht een aantal voorstellen gemaakt en dat komt over een week of twee weer op de tafel van de kleine professortjes.

Zij maken dan de keus.

Melanie en Jamie waren aan het eind van de bijeenkomst erg benieuwd naar wat er zou komen. Zij wilden best met elkaar op de foto en zijn er de volgende keer vast en zeker bij om mee te beslissen.