Kinderfaculteit-colleges begonnen vandaag

De Kinderfaculteit begint nu echt op volle toeren te draaien.

De afgelopen periode van maart tot juni en de zomerschool waren al een begin, maar er werd gebruik gemaakt van allerlei locaties in de wijk.

Nu is de Kinderfaculteit Pendrecht in de Middelburgt het kloppend hart van de plaats waar de kinderen van de basisscholen van Pendrecht een extra boost gegeven wordt.

De verkeersbegeleiders hebben de schone taak om de kinderen, maar ook andere voetgangers, veilig over te brengen van de basisschool naar het gebouw de Middelburgt op Plein 1953.

Daar worden de kinderen opgevangen en werd hun pasje gescand.

De Kinderfaculteit aan Plein 1953 nummer 192 is overigens niet de enige locatie. De sportcolleges vinden plaats in de gymlokalen in de wijk en de kook en tuinprogramma’s draaien op het Arboretum Pendrecht.

Daar was Stella Tang. Een Chinese wijkbewoner, die heel veel kwaliteiten heeft. Dansen, zingen (ze deed ooit mee aan Holland’s Got Talent! met haar interpretatie van Qinhai Lake), Fashion, maar ook koken en taartenbakken kan Stella als geen ander.

Extra kwaliteit is dat ze ook Chinese les gaat geven. Ze spreek naast haar eigen taal ook Engels. Haar man komt uit Engeland en ook de Engelse keuken heeft geen geheim meer voor haar.

Ze geeft les in het Engels. Dat vinden de kinderen prachtig, maar voor het geval ze toch iets niet begrijpen. Christina Warbout is erbij om misverstanden te ondervangen.

In de Kinderfaculteit wordt hard geblokt. In één van de lokalen wordt Arabische les gegeven. In andere lokalen staat de drukpers klaar. Weer in een ander lokaal wordt geschaakt.

En ….. de Pendrechtse top-gitarist Armando Monsanto geeft gitaar les.

De leiding van de Kinderfaculteit leert ook meteen als een speer bij. De kinderen komen namelijk opgewonden van school. Weer even buiten en stoom afblazen op het plein of onderweg.

Er was de vorige keer een cd en geluidsdragers om even vanuit die uitbundige stand in de concentratie van het college te komen.

Stil zitten als een Kikker.

Dat hoeft niet de enige manier te zijn om iedereen bij de les te krijgen. Er zijn ook andere methoden. De onderzoeker Bowen Paulle weet er alles van en doet suggesties.

Er wordt gedacht aan kinder-yoga! Dat brengt rust en concentratie in de les. Niet om een suffige sfeer te bewerkstelligen. Bowen Paulle zegt herhaaldelijk: “We gaan knallen!” Zij wieg staat in New York in the South Bronx. “We’re gonna rock! of Kick some asses!” zeggen ze daar. Die sfeer hangt er in de Kinderfaculteit.

Daar word je WIJZER, dus …..