Kinderraad evenement bij het Zuiderpark Avonturen Point

Zondag 12 September van 13.00-17.00 uur organiseert Thuis Op Straat Zuiderpark met de kinderen van de kinderraad van 2010 een Water, Sport en Cultuur evenement bij de kanovijver in het Zuiderpark. De Kinderen van de scholen in de kinderraad van Deelgemeente Charlois hebben het voorstel gedaan een evenement in het Zuiderpark te organiseren. Na een korte brainstorm en een vergadering onder leiding van TOS is hier een fantastisch programma uitgekomen.
Op deze dag kunnen alle kinderen van groep 8 (iets jonger mag ook) mee doen.
ZAP is het Zuiderpark Avonturen Point en is een onderdeel van Thuis Op Straat Zuiderpark.
Hier is allerlei materiaal te huur om in het Zuiderpark avonturen te beleven, zoals waterfietsen, stepjes, kano’s en kajakken.
In de vakanties zijn er speciale activiteiten en ook zijn er regelmatig evenementen. Ook kan ZAP uiteenlopende activiteiten of workshops organiseren voor een verjaardag, schoolreis of bedrijfsuitje.
ZAP heeft een locatie nabij Meerzicht en is bereikbaar op telefoon 06-18928202 of 010-2238714.
De openingstijden zijn woensdag en vrijdag van 13.00-17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00-18.00 uur en tijdens vakanties dagelijks van 12.00-18.00 uur.
Zondag 12 September van 13.00-17.00 uur organiseert Thuis Op Straat Zuiderpark met de kinderen van de kinderraad van 2010 een Water, sport en Cultuur evenement bij de kanovijver in het Zuiderpark.
Kinderen van de Elizabethschool,de Christophoor en de IBN-I-Sina zaten vorig schooljaar in de kinderraad van Deelgemeente Charlois, zij hebben toen o.a het voorstel gedaan een evenement in het Zuiderpark te organiseren. Na een korte brainstorm en een vergadering onder leiding van TOS is hier een fantastisch programma uitgekomen.
Op deze dag kunnen alle kinderen van groep 8 (iets jonger mag ook) mee doen met:
De wateronderdelen: het lopen in aquaballen, waterfietsen, kanoën, glijden van een waterglijbaan, en een waterquiz.
De sportonderdelen: een reuze estafette, voetbal, hockey en een frisbeeparcours.
Bovendien zijn er lekkere hapjes en dans en muziek optredens uit verschillende culturen, met o.a als afsluiter de ABC brassband (Winnaar van de drumbattle in 2007).
Voor de echte sporters is er ook nog de mogelijkheid uit te wijken naar de sportplaza waar ook nog getennist en gebasketbalt kan worden.
Kortom een dag die je niet missen mag.
Meer informatie via TOS Zuiderpark 010-2238714 Marcel de Jong 06-10917655

TOS organiseert deze activiteit in opdracht van de deelgemeente Charlois.