Krijgt Pendrecht een Mont Ventoux in de achtertuin?

Er stond al een uitgebreid artikel geschreven door de deelgemeente Charlois in In de Kijkerd, maar toen die uitkwam was er nog weinig te zien. Inmiddels kun je een goed beeld krijgen waar die fietsbrug dan komt te liggen.

Je gaat de Krabbendijkestraat uit tot de Charloisse lagedijk en daar vind je aan de linkerkant al een bouwbord met daarop de informatie. Aan de andere kant van de weg staat een bouwhek en daar zal de fietsbrug op uitkomen. Je moet nu om je beeld verder duidelijk te krijgen naar de Driemanssteeweg en daar zie je hoe hoog de fietsbrug wordt.
Er staat ook al een pilaar op rijksweg 15 waarop de brug zal gaan rusten en aan de andere kant is een gat in de geluidswering aangebracht. Daar moet de brug naar toe.

De weg naar het Buijtenland ligt volgend jaar voor je open. Via een fraaie brug die op zich al tot de verbeelding zal gaan spreken. Hij bereikt niet de hoogte van 1912 meter zoals de Mont Ventoux, zelfs niet zo hoog als de Vaalserberg of de Brienenoordbrug, maar toch ……

Op het bouwbord staat een website www.buijtenland.nl en in de website kunt je volgend filmpje zien. Daar wordt duidelijk waar je straks allemaal kunt komen via die fietsbrug.
In 2006 begon het recreatieschap met het project en in 2021 moet het klaar zijn.

Begin 2014 kun je echter al over de fietsbrug naar plekken die je in het filmpje kunt zien.