Leuke officiele opening speelplaats Zierikzeebuurt

Vanmiddag was het zover, de woonwagen van de Mikkies reed de Dreischorstraat in en koppelde af om dicht bij de speelplaats een prominent plekkie in te nemen.
De Mikkies zijn een clownsduo die met een leuke vrolijk bont beschilderde wagen de kinderen kostelijk hebben vermaakt. Niet met gekke grappen maar met leuke moderne muziek waar op gedanst kan worden. ongemerkt ben je aan het bewegen en daar wordt tegenwoordig veel reklame voor gemaakt. Gezond en bewegen is het motto van deze tijd. Ook de ouders deden mee en natuurlijk de TOS baas Dick. Het was hartstikke druk en iedereen was het erover eens dat het een mooie speelplaats geworden is met mooie toestellen. De schommels en de pannakooi zijn favoriet maar alles vind ik mooi vertelde een piepklein meisje. Ik kom hier met mijn mamma ze gaat dan met mij schommelen dat vind ik fijn.
De Mikkies hadden ook ballonnen bij zich en als ze opgeblazen waren zag je dat het dieren waren. Maar de Mikkies kunnen ook goed jokken want één Mikkie zei dat ie één medaille had gevonden en wie het mooiste kon dansen was de winnaar. Maar wat bleek ineens had hij er nog één en nog één en hadden uiteindelijk alle kinderen een medaille. Maar leuk zijn ze wel en vrolijk. Om half drie kwam Alaattin en kon het officiele gedeelte beginnen. Djaanwie mog beginnen met haar toespraak, ze deed dat of ze het al jaren had gedaan en liet iedereen weten dat ze namens alle kinderen iedereen bedankte voor de mooie speeltuin en dat ze er zuinig op zouden zijn. Toen nam Alaattin het woord en bedankte allereerst Raziye Akilli dat ze aanvraag heeft gedaan namens de kinderen, toen de kinderen dat ze zoveel geduld hebben gehad en doorzettings vermogen hebben getoond Ook kwam Woonstad aan de beurd, de samenwerking met de deelgemeente wat de grond betreft want dat is altijd een beetje lastig. En als laatste werd Ilona, verantwoordelijk voor de buitenruimte in het zonnetje gezet. Ze is pas moeder geworden van een dochtertje met de mooie naam Joly.
Het officiele gedeelte werd afgerond met Alaattin op de schommel om te laten zien dat de constructie echt sterk genoeg is en toen werd de taart aangesneden. Een verwennerij verzorgt door de medewerkers van TOS die je regelmatig op alle pleintjes in de wijk tegen kunt komen. Mevrouw Roza Baba heeft voor de stroom gezorgd en mw. Riet van Bebber heeft het ondanks de regen de hele middag vol gehouden en genoten vanaf haar balkonnetje. Ze is erg blij want ik heb aanspraak en zie mensen die ik voorheen niet kende. Les van de Pendrecht Universiteit is luisteren naar wat kinderen te vertellen hebben en samenwerken want dan krijgen we een fijne en gezellige buurt waar ouders, ouderen en kinderen goed samen kunnen leven. Na de zomer nog een college om de afgelopen zomer met elkaar door te praten…….
Tot slot was het een fantastisch feest waar alle kinderen maar ook de ouders nog lang met plezier aan terug zullen denken.