Los Gaiteros niet op het podium, maar in …….

Ze kwamen met instrumenten en een basgitaar. Er was geen basversterker en er ontbraken microfoons, dus ……. Bijna ging het mis, maar Los Gaiteros’ optreden viel niet in het water.
Hun naam Los Gaiteros slaat op het soort muziek dat ze maken. In Latijns Amerika weten ze direct waar je het over hebt. Zoiets als de Flamenco of Cha Cha of Tango, en dan gaat het vooral om het ritme. Gaitero en hun naam wil dus zoveel zeggen als zij die Gaitero maken.

Nou dat zouden ze wel even komen doen op Plein 1953. Het Zout der Aarde had net haar spullen gepakt. En het idee was om over te gaan tot een soort zinderende slotact. Vorig jaar waren Los Gaiteros zo in de smaak gevallen, dat ze nu als slotact waren gecontracteerd.

Helaas! Er was geen basversterker om de basgitaar op aan te sluiten en er ontbraken microfoons. Voor een volwaardige PA had de organisatie geen budget. Dus ……

Het zag er bijna naar uit dat het optreden letterlijk en figuurlijk in het water viel. Want de regen, die de hele dag was weggebleven kwam ook opzetten.

Maar op laatste moment werd een alternatief bedacht. In het Servicepunt is ruimte, zijn stoelen en is koffie en warme chocolademelk. Voor een klein publiek heb je geen versterkers nodig. En unplugged komt Gaitero het misschien wel het best tot zijn recht.

Kijk maar op dit YouTube filmpje . YouTube filmpje.

Miliangelo werd zo enthousiast dat zijn moeder een afspraak maakte met de band. Op 24 december komen ze terug in Pendrecht. En reken maar dat er dan een basversterker is. Los Gaiteros hebben naam gemaakt.