Maart in het teken van de zoektocht en de Oxfam – Novib kalender

India is eigenlijk een werelddeel op zich. Een enorm land en een enorme hoeveelheid inwoners. Ook zijn er in dat land allerlei cultuurverschillen. Maar …..

er is een gemeenschappelijk icoon.

De Taj Mahal. Een grafmonument voor de geliefde van een islamitische heerser. Nu staat dat monument in een hindoestaanse omgeving en met boeddhisten om de hoek.

3 wereldgodsdiensten op een kluitje. Nou ja kluitje.

Vrijdag 18 maart komen twee van die religies in Pendrecht om de hoek kijken. ‘s Middags is er het vrijdagmiddaggebed in het Educatief Centrum Pendrecht. Er mag een beperkt aantal niet moslims mensen meedoen met het gebed en er kan een grotere groep in het centrum napraten met de hoca en de deelnemers aan het gebed. Om 12:30 uur bent u welkom in het centrum aan de Oosterlandstraat 2.

‘s Avonds is het Holi Phagun feest van de hindoestanen in de wijk. In het Servicepunt Pendrecht aan Plein 1953 nummer 63 bent u welkom vanaf 18:00 uur. De hindoes hebben gevraagd om een vertegenwoordiger van de moslims in de wijk om tijdens hun feest ook een woordje tot de feestgangers te richten.

De dagburgemeester van Pendrecht zal ook het woord voeren.

Even in India! Hoewel de hindoes komen uit Suriname en de moslim, die zal spreken uit Turkije. Kan je allemaal overkomen in Pendrecht, een wereldwijk.