maquette en groeibriljantkamer

“Ik denk dat de maquette wel leuk is om te laten zien wat we in gedachten hebben”, schrijft ze verder. En ze vervolgt: “Het jurybezoek ging als volgt: Om half 11 kwamen ze aan en werden opgewacht door de kinderen. Ze zongen het schoolpleinlied op de melodie van ik zag 2 beren. In ieder couplet zongen ze (en tegelijk staken ze de desbetreffende spanddoeken op) wat ze graag willen krijgen op het schoolplein. Na het lied nam jury Diny Roodvoets de microfoon en bedankte de kids en vertelde toen ook dat we de publieksprijs gewonnen hadden (zou eigenlijk telefonisch doorgegeven worden) met een voorsprong van 538 stemmen. Alle stemmen die naar hun idee niet eerlijk waren hadden ze eraf getrokken. Daarna ging de jury (3 mensen) mee naar boven waar wij de hoek ingericht hadden en toen moesten we dat presenteren. Dit is omdat er ook nog een juryrapport geschreven wordt. De jury was erg onder de indruk van ons plan en van wat we tot nu toe al gedaan hadden. Dat was het zo ongeveer. Als je nog meer wil weten mag je altijd bellen!”
Nou bellen hoefde niet, want een poosje later komt het volgende bericht: “Vandaag zijn er 3 tv zenders op school geweest om ons te interviewen. RNN7 zendt vanaf 18 uur en daarna ieder uur een stukje uit. RTV cineac (frequentie -59) zendt om 17 en om 22 uur een stukje uit. TV Rijnmond zendt vanaf 17 uur ieder uur een stuk uit. TV Rijnmond was het leukst want die hebben ook met de kinderen gesproken en ik vond het erg leuk dat ze met mijn dochter Stacy van 4 jaar gingen praten.” Ze blijft actief die Annemarie.

De actie van de initiatiefnemers heeft trouwens heel wat gevolgen. Portefeuillehouder Lionel Martijn heeft de groep al omstandig gefeliciteerd. “Ik ben als bestuurder van Charlois erg trots op jullie en de wijze hoe de
campagne gegaan is. Petje af!! Dit zijn mensen die we in de stad nodig hebben. Zet jullie goede werken voort en wij blijven jullie steunen. Vriendelijke groet en de nodige felicitaties, Lionel B. Martijn DB Charlois”, aldus de portefeuillehouder.
Opbouwwerker Frank Boerboom loopt buiten zijn schoenen van trots. Zijn optreden als Frans Verbauwer heeft succes gehad.
Buurtagent Kees Trommel roept ook van alle daken, dat ie heel erg blij is met deze bewonersgroep. Op een regenachtige avond kwam hij met een collega langs bij de BOP en vertelde dat hij ook allerlei mensen aangezet heeft tot stemmen. Zo werkt. Is dat nou ook een Vitale Coalitie?