Maxwell voelt zich thuis op straat

Zaterdag 28 augustus werd de maan swingen in Pendrecht afgesloten. Kimberley Marlin begon op het Zomercarnaval in het centrum van Rotterdam en beëindigde haar maand Pendrecht is Goed Bezig met het feest ‘Exotic Pendrecht’ in haar eigen wijk: Pendrecht.

In september is er een nieuw gezicht dat van Maxwell Asieden. Maxwell voelt zich Thuis Op Straat. Hij is in september de held voor het project TOS (Thuis op straat). Hij heeft samen met 11 andere jongeren een jongerenbijbaan als oproepkracht bij TOS en is getraind en geschoold om activiteiten te begeleiden voor kinderen die graag op straat spelen waar dan ook in de wijk. Veel kinderen uit de wijk zullen Maxwell kennen, omdat hij al een tijdje activiteiten begeleid en op zijn vaste dagen te vinden is op het speelplein aan de Rilland Bathstraat.

Maxwell is 17 jaar en is heel blij met zijn opleiding voor de detailhandel. Hij maakte ook wel eens keuzes waar hij spijt van kreeg. Misschien dat hij daarom helemaal past in het werk van TOS voor de kinderen en jongeren in de wijk.

In de maand september wil TOS vooral naast de vele bekende activiteiten, zoals de “Beachweek” ook andere activiteiten onder de aandacht brengen. Want nog steeds zingt het rond in de wijk, dat er voor kinderen niet veel te doen is.

Dinsdag wordt er een start gemaakt met een competitie Pannavoetbal. Hier kunnen kinderen in groepjes van bij voorkeur twee tegen twee met elkaar voetballen. Wil jij weten wat er allemaal te doen is en waar je samen kan spelen met TOS?

Hou dan deze maand de agenda van Pendrecht is Goed Bezig en de flyers en affiches goed in de gaten.