Mevrouw Spanjersberg slaat eerste paal in Zierikzeestraat

Het was een intiem feestje en vooral bedoeld voor de toekomstige en de huidige bewoners van de buurt. Dus dit keer geen minister of wethouder, maar een bewoonster die de paal sloeg en met een bouwhelm van Van Omme & De Groot naar huis ging. Dit keer was het ook echt de eerste van de 316 palen, die geslagen worden voor de twee gebouwen aan weerzijden van de Zierikzeestraat. Er komen zoals gezegd 78 woningen, 39 daarvan in de bereikbare sfeer, dus in de sociale woningbouw en de andere 39 zijn duurdere huurwoningen. Ouderen uit Pendrecht, die moeten verhuizen vanwege de sloop van hun woning komen het eerst in aanmerking. Mevrouw Spanjersberg is één van hen. Voor sommige van de toekomstige bewoners is het de eerste keer dat ze gaan verhuizen.
In één van de flatgebouwen komt een gemeenschappelijke ruimte, waar de bewoners zelf hun eigen activiteiten kunnen organiseren. In het andere gebouw komt op die plek een bedrijfsruimte, zodat er niet alleen gewoond wordt, maar ook gewerkt kan worden in de nieuwe woningen, die begin 2005 opgeleverd zullen worden.
Na het slaan van de eerste paal ging het gezelschap naar het restaurant Madam Galen aan de Krabbendijkestraat. Daar kreeg iedere bewoner uit handen van Denise Hanenberg het laatste net verschenen exemplaar van de Pendrechtkrant en een doosje met iets lekkers mee. “Onze Denise”, werd ze liefkozend genoemd, “zorgt echt voor gezelligheid”.

Op de foto van Martin Berloth, die tot voor kort ook in de buurt woonde, is te zien hoe gemakkelijk het slaan van de paal mevrouw Spanjersberg afging.