Middelharnisstraat wordt 21 juni Museumstraat

Een museum heeft gelijk zo iets ‘hoogs’. Net als een universiteit of een theater.

Die universiteit en dat theater hebben ze al in Pendrecht.

En er komt nu ook een Museumstraat. Een aantal musea hebben bedacht dat je ook in de straten van Rotterdam je kunstschatten of verzamelingen kunt tonen en dat de ‘drempel’ dan ineens stukken lager kan worden.

In het kunstcollege van de Pendrecht Universiteit op 30 januari 2014 kwamen Fréderique Kreeftenberg van Museumstraat en Kaboul Vermijs, de cultuurscout van Charlois, vertellen dat Pendrecht in 2014 op zaterdag 21 juni voor de Museumstraat in aanmerking zou komen. Zij dachten aan de Middelharnisstraat. In de bijeenkomst werd een pleidooi gedaan voor de Zijpe.

Gisteren in een overleg over de mogelijkheden en kansen werd ook de Tiengemetensingel opgevoerd. Na wat vijven en zessen werd toch voor de Middelharnisstraat gekozen. De Zijpe is minder makkelijk te bereiken vanaf het Metrostation en de Tiengemetensingel telt te weinig woningen.

Museumstraat zette bijgaand bericht op Twitter en Facebook. Er kwamen direct reacties.

Er wordt ook bekken of de Open Hofkerk (kerk is ook iets ‘hoogs’, maar in Pendrecht ligt die drempel inmiddels ook een flink stuk dichterbij de mensen) mee kan doen op zaterdag 21 juni.