Mirna Louisa-Godett in Pendrecht

Trots als een pauw waren de Antilliaanse organisatoren op het bezoek van hun minister president. Mirna Godett wordt door de Nederlandse pers vaak afgeschilderd als een marionet van haar broer Anthonie, maar gaf er tijdens de wandeling door de wijk en het gesprek met vertegenwoordigers van de Antilliaanse gemeenschap en een aantal bewoners van Pendrecht blijk van precies te weten wat ze wil. Alsof ze de koningin zelf was, liep ze door de straten. Veel bewoners stonden vanaf het balkon haar toe te zwaaien en staken de duimen omhoog. Zij riep de Antillianen in Nederland op zich als modelburgers te gedragen en ambassadeurs te zijn van hun eilanden van herkomst. Zij beantwoordde een vraag van docente Claire Romijn, die les geeft aan Antillianen op het Albeda College: “wat gaat u doen voor de vele Antilliaanse jongeren in Nederland, die zich erg ongelukkig voelen?” met: “Ik ga met Thom de Graaf concrete afspraken maken en ga veel meer investeren in onderwijs op de Antillen. Nu is het vaak zo dat Nederland geld geeft aan de voordeur en het via de achterdeur weer terugvraagt, omdat zij allerlei vormen van beveiliging eisen. Daar ga ik zeker iets aan doen.”
Olivia de Cuba van de Stichting Welzijn Antillianen en Arubanen (SWA) had in zeer korte tijd een klinkend programma in elkaar gedraaid. Baby Jamanika en de BOP, Maureen Maria met de Pendrecht Hot Brassband en hun vriendinnen in de wijk zorgden voor een warm onthaal van de premier. Tiffany Jantji zong à capella het Curaçaose volkslied. Portefeuillehouder Lionel Martijn sprak de premier toe in zowel Papiaments als Nederlands. Ook burgemeester Opstelten en wethouder De Faria maakten het programma in Pendrecht mee en genoten met de premier van de heerlijke sopi hala en de pasteitjes, die ter ere van het hoge bezoek van gemaakt waren.
Allerlei Pendrechtse initiatieven werden aan de premier voorgelegd. Annemarie Commijs stak niet onder stoelen of banken dat ze het jammer vond, dat ze niet alles kon verstaan, omdat veel in het Papiaments ging en vertelde wat zij als moeder van Pendrecht in de wijk doet. Ook buurtmoeder Claudette de Agua Rosada vertelde over haar project aan de Oldegaarde 988.
De premier ging met veel informatie materiaal, boekjes en stickers de deur uit. Misschien rijdt zij binnenkort door Willemstad met een sticker met “I ♥ Charlois” op haar auto. Myrna “Mamita” Lourens uit Spangen overhandigde het boekje “Bruggenbouwers uit Delfshaven” aan de minister president. Een boekje met allerlei Opzoomertips erin. Er is een belangrijke brug geslagen die zondagmiddag en wie weet gaan ze op de Antillen binnenkort ook Opzoomeren.