Mooi eerbetoon aan Eimert en Yvonne Hazenbroek in weblog Mario Bosch

“Verbijsterend nieuws: de kippenboer is er mee gestopt! Iedere Pendrechtenaar weet dat ik daarmee Eimert Hazenbroek bedoel die samen met zijn vrouw Yvonne al meer dan 25 jaar poelier ‘t Haasje op Plein 1953 runt”

Daarmee begint Mario Bosch zijn stukje in de weblog van de dagburgemeester van zondag 28 juli.

Hij vervolgt met een aantal historische opmerkingen over de poelier:

“Samen met zijn vrouw Yvonne begon Eimert in 1984 zijn winkel op Plein 1953 op nummer 5, in 2006 verhuisde hij naar nummer 4 waar Eim op 19 december 2009 het 25-jarig bestaan van zijn zaak vierde. Poelier ‘t Haasje was meer dan alleen een plek waar je gevogelte en wild kon kopen, het kleine winkeltje fungeerde ook als een soort buurthuis waar nieuwtjes werden uitgewisseld en waar het altijd druk was. enz….”

Natuurlijk haalt hij ook de rol van Eimert in de campagne Pendrecht is Goed Bezig aan:

“In april 2011 was Eimert Hazenbroek de held van de campagne Pendrecht is Goed Bezig en zijn foto hing die maand op het billboard. Zijn rol als held lichtte hij toen als volgt toe: “Al 25 jaar heb ik poelier ‘t Haasje aan Plein 1953. Ik ben echt voor het vak van poelier geboren en heb een vaste klantenkring. We hebben dus al heel wat bewoners langs zien komen en iedereen is bij ons altijd welkom. Heerlijk gezellig vind ik dat. Enz.”

Het volledige weblog-bericht is te bekijken via de balk Dagburgemeester links op de voorpagina of via deze
link.