MUB wint publieksprijs in voorronde Rotterdams Open Podium

In de pauze steeg de spanning dus nog hoger. Vanaf 4 uur ‘s middags waren ze al in Theater Zuidplein en ze weliswaar even de tijd gehad om de laatste training te doen. Even de puntjes op de i. Maar toch het bleef een lange zit en veel spanning.

Voor de blazers is dat allemaal gewoon, die weten wat ze te wachten staat. Zij hebben immers al meer met dat bijltje gehakt. Elvis en Sosa wisten wel wat er zou komen. De trombone en de trompet bleven bij hen.

Maar dan heb je de oproep van presentator Roel Pot en zijn advies om je handen voor je oren te houden. Want hier komt de Music United Brass. Het licht ging uit en trommelend kwamen ze op.

Choko op base drum
Eisden op de 4 piece
Angelo, Emmanuel en Shurnel op snare drum
Jurian op tenor drum
en
Charlotte en Quenjamalies dans.

Patrick en Marcos bedienden de flanken van de band met danspassen en als dirigenten. Beiden weten hoe ze een brassband moet leiden.

Langzaam ging het licht aan. En er was niemand met zijn handen voor de oren of met paniek in de ogen. Het geluid was geweldig en het publiek swingde mee.

Ze speelden 6 minuten vol. En hoe …..

Een daverend applaus volgde en Roel ging op zoek naar de ‘rotjochies’ die hem over de voeten hadden gereden. Dat was wel even schrikken, want Patrick is nu een kop groter dan zijn vroegere buurman.

Kortom, opnieuw gelach.

En dat bleef nog even, want de jury moest nu aan de slag en er moest ook geteld worden.

Roel Pot en zijn kompaan, Peter, vermaakten het publiek en lieten het publiek zelf aangeven hoe ze moesten spelen.

En toen kwam het moment, waarom het allemaal ging. Eric Nieuw gaf het jury commentaar en iedere act kreeg nog wat adviezen mee.

Auxs and Ruben werden het eerst genoemd als finalisten en daarna Mo. Maar wat koos het publiek?

Dat koos voor de MUB.

Een fantastisch eind van een fraaie avond met veel talent in het Zuidplein Theater.
De brassband gaat op voor de finale op 5 april en gaat er alles aan doen om die te winnen.