Roel Pot en Claudette waren buren

Hij had haar al snel in de gaten. Claudette, zijn buurvrouw van een jaar of 10 geleden. Roel Pot en de familie De Agua Rosada woonden eerst aan de Oldegaarde naast elkaar. Later verhuisde Claudette naar de Kerkwervesingel en Roel woonde inmiddels in een woning ergens achter haar.
De zoons van Claudette en Pedro, Patrick en Angelo, reden op hun kinderfietsjes over de galerij. Het moet Patrick geweest zijn, die een keer over Roel’s voet reed.

Roel presenteerde het programma van de voorronde voor de finale van het Rotterdams Open Podium en vermaakte het publiek uitstekend. Onder andere met de waarschuwing dat hij die twee kleine ‘negertjes’ wel eens even te grazen zou nemen. Ze waren tenslotte toen klein, du kunnen na die korte tijd nog niet zoveel gegroeid zijn.

Claudette en Pedro zaten zich te verkneukelen, want zij weten maar al te goed dat die twee kleine jongetjes nu bomen van kerels zijn. Dus dat zou tot een fraaie ontknoping komen.

De rest van het publiek waardeerde de grappen van Roel Pot prima. Hij voelde de sfeer goed aan en zorgde dat iedere wisseling van de acts een happening op zich werden. Hij waarschuwde het publiek voor de zoontjes van Pedro en Claudette, maar ook voor haarzelf. ‘Zij was een fan van Whitney Houston en had de deuren wagen wijd openstaan en zong keihard mee! Maar ……….!’ Zij handen gingen voor zijn oren en hij maakte duidelijk dat de mensen in zaal niet de fout zouden moeten maken om Claudette op te laten treden.
Opnieuw grote hilariteit.

Na de pauze ging Roel met collega Peter nog een beetje verder en liet het publiek meespelen in hun act. De jury had zich teruggetrokken en was aan het tellen en aan het beraden.

Met het bekende resultaat: Auxs and Ruben en Mo (El Khamssi) hadden de voorkeur van de jury en het publiek was helemaal van de brassband MUB.

Aan het eind gingen Roel en Claudette natuurlijk even op de foto.

Wie weet staat Roel 5 april opnieuw voor de opgave om de finale aan elkaar te praten en dan wordt het kijken welke grappen hij dan uit Pendrecht op het podium weet te brengen.