Niels Chavannes nieuwe arts aan de Ossenisseweg.

Niels Chavannes zegt over zichzelf: “Ik ben afkomstig uit Utrecht, maar de studie geneeskunde heb ik in Maastricht voltooid. In Brazilie heb ik een tijdje op het platteland gewerkt en in Londen heb ik enkele maanden meegedraaid in een hospice. Sinds 1998 ben ik als onderzoeker betrokken bij diverse studies naar de beste behandeling van longemfyseem in de huisartsenpraktijk, waarop ik over een jaar hoop te promoveren aan de Universiteit Maastricht. Met een aantal collega’s van diverse achtergronden zijn we ons ondertussen bezig gaan houden met de oprichting van een gezondheidscentrum, vanwege de grote meerwaarde van seamenwerking voor zowel patienten als hulpverleners. De Zuiderkroon is de invulling die ik daarbij voor ogen had, waarbij de daadkracht en het enthousiaseme van alle betrokkenen aanstekelijk werken. Mijn hobby’s zijn (verre) reizen maken, wielrennen en basgitaar spelen”.