Nieuws uit de wijk

Wijkbewoner Agnes Morene loopt regelmatig even door de wijk en legt wat bijzondere dingen vast. Hierbij een verslag van wat haar opviel.

 

Flat Melissantstraat hoek Slinge

Het stukje Pendrecht bij het metrostation is een plek waar ik eigenlijk niet vaak kom. En dan kan het gebeuren dat je ineens iets opvalt dat je nooit eerder hebt gezien. Of misschien had ik het wel gezien, maar is het niet blijven hangen. In ieder geval vielen mij ineens twee schilderwerken op de muren op de hoek van de Melissantstraat en de Slinge op. Ze deden me denken aan Pendrecht zoals ik dat van vroeger ken. Lachende kinderen met linten in hun haar en bloemen om zich heen. Mooi! Moet vaker gebeuren! Flats genoeg in de wijk… En kinderen die model kunnen staan.

 

Zwanen Biezelingeplein

Pendrecht heeft zijn eigen Zwanenmeer en het ligt bij het Biezelingeplein. Zeven witte zwanen zwemmen daar rustig rond. Toen ik de foto wilde nemen waren ze nog aan de overkant. Ik denk dat ze dachten dat ik eten bij me had, want ineens kwam de hele familie me in hoog tempo tegemoet zwemmen. Eten had ik niet, maar wel een mooie foto! Zullen ze dat zelf ook weten? Nee, natuurlijk niet. Maar iedereen in Pendrecht weet het nu wel.

 

Kerst in Pendrecht

Zoals elk jaar is er weer een knoert van een lichtjeskerstboom aan de Kortgeneflat opgehangen. Zij zijn vaak een van de eersten die met kerstverlichting beginnen. Als je bij het metrostation Slinge de wijk in loopt, kan je hem al van verre zien. Dan weet je dat de kerst eraan komt. Het is dit jaar wel een heel andere dan anders. Er kwamen al vroeg op allerlei plekken in de in de wijk lichtjes tevoorschijn, misschien als een soort troost in deze moeilijke kerstperiode. Laten we hopen dat het volgend jaar beter wordt!