Nieuws van de Rollatorwerkplaats

Wegens de Corona crisis was de Rollatorwerkplaats de afgelopen maanden helaas gesloten. Wij zijn blij u te vertellen dat ook de Rollatorwerkplaats weer is gestart.

Voor de werkplaats geldt de 1,5 meter afstand regel. Dit doen we om iedereen veiligheid te waarborgen. Ook zijn er ontsmettingsmiddelen aanwezig om de veiligheid te verhogen.

De toegang tot de werkplaats is niet meer via de hoofdingang. U kunt nu via het hekje door de tuin naar het lokaal. Er kan ook een afspraak gemaakt worden. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur bellen naar 010-4809346.

De Rollatorwerkplaats is open op maandag- en donderdagochtend van 10.00 uu tot 13.00 uur.

 

Wat is de Rollatorwerkplaats?

De Rollatorwerkplaats opende op 19 december 2008 en ontstond naar het idee van de Rollatorwerkplaats in Spijkenisse. Er was eigenlijk nergens in Rotterdam een goede plek waar je met je kapotte rollator terecht kon.

De Rollatorwerkplaats wordt gerund door vrijwilligers. Zij verrichten reparaties, verwisselen onderdelen en stellen de rollator goed af. Reparaties zijn gratis, alleen voor eventuele nieuwe onderdelen wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Om de kosten zoveel mogelijk te drukken, wordt gebruik gemaakt van onderdelen van oude rollators. Die komen binnen via tehuizen en particulieren. Rollators die nog goed zijn, worden voor een schappelijk prijsje verkocht. Andere rollators worden uit elkaar gehaald en hiervan worden de onderdelen netjes gesorteerd en hergebruikt.