Nog meer professoren in de wijk

“Als ik professor zou zijn op de Pendrecht Universiteit? Dan zou ik les willen geven in zeilen, want daar ben ik goed in”, zei een jongen met rasta haar. “Mag ik dan je naam opschrijven en een foto van je maken en er een stukje in het lezerspanel over schrijven voor de volgende In de Kijkerd?”, was de volgende vraag. “Nee, daar heb ik niet zo’n behoefte aan”, was zijn reactie.
Jammer eigenlijk, want de Pendrecht Universiteit zou zo een zeilles kunnen organiseren in de vijver en wedden dat er veel belangstelling voor zou zijn.
Een cassiere van de Plusmarkt wilde wel schoonheidspecialiste zijn op de Pendrecht Universiteit, maar ze woont niet in de wijk, dus ……
Er waren meer potentiële professors, die niet op de foto wilden en toch leuke ideeën hadden voor ontspannende en soms heel bijzondere colleges.

6 professoren wilden wel op de foto en komen straks in In de Kijkerd, maar nu alvast op deze pagina van Vitaal Pendrecht.

Stjepan Veselič; woont in de Zierikzeestraat. Hij wil graag een college geven over het verbeteren en veilig maken van het kruispunt Slinge, Krabbendijkestraat, Schuddebeurstraat. Hij denkt dat alle ergernis bij dit verkeersknooppunt, dat vooral voor ouderen en kinderen gevaarlijke situaties oplevert, makkelijk te verhelpen is.

Christien Joewarame maakt het Servicepunt Pendrecht schoon en zou best eens een college willen geven over de cultuur waar ze uit komt. Ze is geboren in Suriname en haar voorouders woonden daar lang voordat Columbus op zijn derde ontdekkingsreis in 1498 vaste voet zette op Zuid Amerika. Hun naam is de Caraïben. Zij waren in die tijd ook op ontdekkingsreis. En kruisten het pad van Columbus.

Ingrid Li A Sing heeft in de modewereld gezeten en zou best een college willen villen over styling, ontwerpen en modelleren. Nu werkt zij in de ouderenzorg en ze zou ook over het verzorgen van ouderen les kunnen geven.

Bep van de Langenberg – Meijer zou les willen geven in: “Hoe ze zich moeten gedragen!” en ook over hoe er zout gestrooid moet worden. Dat doet ze bij haar eigen woning aan de Tiengemetensingel zelf. Verder vindt ze dat dat strooien heel slecht gebeurde in de wijk in de afgelopen maanden.

Astrid Daalhuizen woont in de Zierikzeestraat, werkt met mensen met een beperking aan de Oldegaarde en reageerde heel spontaan op de vraag: “In mezelf of misschien beter hoe je met mensen om moet gaan!”
Haar pupil wil graag met haar op de foto. Hij snapt direct als geen ander waar Astrid het over heeft.

Achille Waffo is pastor van de Lourdesparochie en woont in de Sint Bavokerk. Op zondag preekt en verzorgt hij de liturgie in die kerk, maar hij zou best Bien Hofman willen helpen met college geven over de wijk.

Een aardige doorsnee van wat bewoners bij zouden willen dragen aan hun universiteit.

Op een idee gebracht?

Neem contact op met de Pendrecht Universiteit via 010 480 93 46 of schrif een reactiemail via deze website.