Ontgoocheling was groot in de Abbenbroekweg

Alle buren waren uitgenodigd om onder het genot van frisdrank en een barbecue te kijken naar de WK Finale.

Mildiane Camelia had er een aanvraag voor gedaan bij Charlois in Actie, maar die werd afgewezen. Ook een vergunning voor haar eerste aanvraag kon de deelgemeente niet afgeven. Een groot scherm was verboden en voorspellingen doen over de uitslag werd gezien als gokken en dat mag niet. Ook het plan om een dominotoernooi voorafgaand aan het tv kijken te organiseren zat er niet in.

Dus werd het een barbecue met de Terras-Opzoomerkeet en kijken naar een televisiescherm. De opstelling was ook zo gemaakt dat er niet vanaf de straat naar het scherm gekeken kon worden. Allemaal voorschriften van de gemeente.

De sfeer zat er aan het begin goed in. De aanvraag was al heel vroeg gedaan en niemand twijfelde er aan dat Nederland in de finale zou komen. Dat dat uiteindelijk gebeurde, gaf goede hoop op de uiteindelijke uitslag. Oranje zou wereldkampioen worden.

Dat finale halen lukte inderdaad.

Maar nu verder!

Alles was oranje: de hoofddeksels, de partytent, de jurken. Diana Henriquez had zelfs een oranje leeuwtje als hoedje Zij ging helemaal op in de spannende strijd op de tv.

Haar buurvrouw is Somalisch van afkomst en had zelfs een oranje hoofddoek aangeschaft. Zij toost met sinaasappellimonade op de goede afloop. Op een moment in de wedstrijd, dat dat er nog inzat.

Soms werd er gejuicht en dan kwamen de kinderen, die het kijken naar het spel op tv niet zo kon boeien en aan het spelen waren op de gemeenschappelijke tuin achter de Geertruidenbergstraat nieuwsgierig om het hoekje kijken: ‘Hoeveel is het?’, was dan hun vraag. ‘Nou het is nog steeds 0 – 0, maar er werd bijna gescoord’, was dan het antwoord.

Babies zaten op schoot en sliepen of werden gevoed. De straat-familie was compleet.

In de pauze was er dus even tijd voor de barbecue. Niet veel, want de spanning was onder de partytenten en achter de Opzoomerkeet te snijden. En dat er verlengd moest worden, daar was ook niet echt op gerekend.

Wat een ontgoocheling toen na 116 minuten die vermaledijde Iniesta scoorde. De stoeltjes raakten leger en leger en toen eenmaal het laatste fluitsignaal klonk werden snel de stoeltjes opgeborgen in de Opzoomerkeet en de partytenten in elkaar geklapt.

Wat een jammerlijk slot van een leuke Opzoomeractiviteit.