Ontmanteling van de Plus

Op zaterdag 21 december begon de uitverkoop en naarmate de dag van de sluiting naderde werd het kortingspercentage dagelijks hoger: op zondag 25%, op maandag 35% en dinsdag 50%. Velen profiteerden hiervan en haalden voor het laatst boodschappen in de supermarkt met zijn diagonaalsgewijs lopende paden. Dinsdag 24 december was het echt de laatste dag en in de middag waren de schappen al zo goed als leeg.

Om 5 uur ‘s middags was het voorbij en ging de supermarkt definitief dicht. Tijdens de beide kerstdagen gebeurde er uiteraard niets maar op 27 december werd de ontmanteling voortvarend aangepakt. Door de ramen was dat goed te zien en regelmatig stonden er mensen naar binnen te kijken, tot aan het begin van de avond is er doorgewerkt. De beide foto’s laten zien hoe het er binnen uitzag nadat de werklieden waren vertrokken.

Plus Pendrecht heette oorspronkelijk Plus van Dillen en ging op 14 juni 2007 open nadat voorganger Edah op 1 juni van dat jaar de deuren had gesloten. De komende weken wordt de zaak verbouwd en op 16 januari 2014 (datum onder voorbehoud) opent hier een filiaal van Bas van der Heijden.