Onverwachte verbindingen! en programma OpStapWeek

Interactieve theatervoorstelling over de AWBZ. Op vrijdag 26 november bent u van harte welkom bij de theatervoorstelling ‘Onverwachte verbindingen!’ over de AWBZ. De voorstelling is te zien in LCC Larenkamp, Slinge 303 te Rotterdam. De inloop is vanaf 9.30 uur en het programma begint om 10.00 uur. De entree is gratis.
Interactieve theatervoorstelling over de AWBZ

Op vrijdag 26 november bent u van harte welkom bij de theatervoorstelling ‘Onverwachte verbindingen!’ over de AWBZ. De voorstelling is te zien in LCC Larenkamp, Slinge 303 te Rotterdam. De inloop is vanaf 9.30 uur en het programma begint om 10.00 uur. De entree is gratis.

Meedoen

De regels rondom de sociale wetgeving zijn de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. De overheid trekt zich terug en vindt dat mensen zelf actiever moeten worden in het zoeken en vinden van hulp. Daarom is het nodig dat mensen leren om helder te zeggen wat ze nodig hebben, zodat instellingen weten welke zorg of hulp ze moeten bieden. Maar niet alleen organisaties kunnen hulp en zorg bieden, in iedere straat wonen ook mensen die graag iets voor hun buren willen doen.

Het is dan wel nodig dat mensen elkaar kennen en meer horen over elkaars situatie. Pas dan weten we hoe we een ander kunnen helpen.

Om mensen en organisaties de gelegenheid te bieden elkaar te vinden, hebben Pluspunt en VGR/MEE een interactieve theatervoorstelling laten maken. We noemen het ontdekkingstheater.

Ontdekkingstheater

Ontdekkingstheater werkt als volgt: de theatermakers hebben diverse scènes voorbereid waaruit u als publiek steeds eentje kunt kiezen. De acteurs spelen eerst een scène als voorbeeld en laten vervolgens zien in een nieuwe scène zien hoe het ook anders kan om het gesprek op gang te brengen.

Met de voorstelling willen Pluspunt en VGR/MEE bereiken dat het publiek actief gaat meedenken over de vraag wat de gemeente en individuele burgers van elkaar moeten weten en wat ze nodig hebben. Er zijn veel regelingen en mogelijkheden, maar als je als burger de regeling niet kent, kun je er ook niet om vragen. En omgekeerd weet de gemeente niet wat een individuele burger nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen als de juiste vraag niet gesteld wordt. Waar liggen de kansen en verbindingen.

OpStapWeek

De theatervoorstelling is tevens de start van den OpStapWeek. Bezoekers van de voorstelling worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Tijdens de OpStapWeek maken de deelnemers kennis met tal van organisaties in hun eigen wijk.

Programma OpStapWeek

Dinsdag 30 november: Beweegtuin Laurens Joachim en Anna en Pameijer

Woensdag 1 december: Sociaal isolement en armoede door de Verenigingsfabriek en de Seniorenadviesraad Charlois.

Infomarkt Pendrecht.

Donderdag 2 december: VraagWijzer, de Zichtbare Schakel en Beweegstudio Baarlandhof.

Dinsdag 7 december: Workshop De kunst van het ouder worden en creaworkshop

Donderdag 9 december: Uitstapje onder leiding van een stadsgids met een bus via de Kop van Zuid naar stoomschip De Rotterdam. Om vervolgens via de binnenstad naar het Kralingse Bos te gaan.

Voor wie

De theatervoorstelling ‘Onverwachte verbindingen’ en de OpStapWeek is gericht op gebruikers van voorzieningen, jong en oud, mantelzorgers, zorgverleners, organisaties, instellingen en beleidsmakers in Charlois (met name Pendrecht, Zuidwijk en de Wielewaal) die een bijdrage willen leveren of gewoon nieuwsgierig en betrokken zijn.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich voor 17 november aanmelden bij Pluspunt 010 – 467 17 11.

Onverwachte Verbindingen en de OpStapWeek worden medegefinancierd door