Opening van de Dag van de Dialoog

Vrijdag 7 november ‘s morgens om 9:00 uur werd in de Fenixloods 2 aan de Veerlaan het startsein gegeven aan de Dag van de …….. Nee aan de Week van de Dialoog! Van 7 tot en met 16 november staan er op talloze plekken verspreid in Rotterdam tafels met Rotterdammers, die met elkaar in gesprek gaan over de Energie van Rotterdam.
Opening van de Dag van de Dialoog

Beste relatie, Dit jaar wordt de Dag van de Dialoog voor de dertiende keer georganiseerd in Rotterdam. Traditiegetrouw doen wij daar weer graag aan mee.
Dat zeiden de vier Rotterdamse Kenniscentra (RADAR, Kenniscentrum Diversiteit, Rotterdam V en Dona Daria Kenniscentrum Emancipatie) in een uitnodiging aan zo’n 100 Rotterdammers om aan tien tafels op een stoere, bruisende locatie waar jonge ondernemers hun Rotterdamse producten op een uitdagende manier aan de mens brengen. De Fenixloods 2 aan de Veerlaan 19 D op Katendrecht. Op Rotterdam Zuid, dus ….

Het thema is dit jaar ENERGIE IN ROTTERDAM?!

Wethouder Schneider hield een openingspraatje. Verder gaf Roland Wondolleck (directeur van Rotterdam Den Haag Airport) als ambassadeur van de Dag van de Dialoog Rotterdam een korte inspiratie speech. (zie foto 2)
Daarna was ‘the floor’ aan de deelnemers aan de dialoogtafels. Zij hadden zich gemeld bij Dona Daria. Roalnd Wondolleck stak zijn bewondering voor Gerda Nijssen van de Dag van de Dialoog niet onder de banken en tafels in de overigens koude, bruisende plek.

Hartverwarmende Dialogen

Die dialogen lijken soms vaag, maar zijn ook magische gesprekken over ervaringen en monden bijna altijd uit tot mooie plannen en afspraken. De initiatiefnemers wilden die magische gesprekken met de genodigden delen!
Zo’n loods valt trouwens niet met apparatuur te verwarmen. En iedereen kreeg het dan ook al na enkele tellen hartstikke koud op die kille novemberdag. Een schrille tegenstelling tot het weekend ervoor. Waarin de mussen als het ware dood van de daken vielen door de onverwachte warmte. Of de deelnemers last hadden van die kou? Eigenlijk nauwelijks. De energie van de ontmoeting en de ideeën aan de tafels zorgde ervoor dat pas na afloop de kou tot de deelnemers doordrong.
Na de dialooggesprekken werd nog nagepraat en genetwerkt met heerlijke broodjes en lekkere drankjes betrokken van de jonge ondernemers van de Fenixloods. Niet ten onrechte door de initiatiefnemers aangekondigd als een jonge, bruisende locatie. Een locatie met ook een bruisende Rotterdamse geschiedenis.

Vervoer op Maat

De meeste genodigden kwamen met eigen vervoer. Annie van der Meer uit Zuidwijk kwam met vervoer op maat. Er reed een taxi voor, die je meer de indruk gaf dat er een minister met chauffeur voorgereden werd. Maar schijn bedriegt, ook in dit geval. Dat werd vooral duidelijk toen ze later weer werd opgehaald door een BUSJE van een andere taxi-onderneming. Zij had de Dialoog gevoerd met onder andere Theo Coskun, die ze nog kende als portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois.

Mooi thema deze 13de keer

Het thema van de Dag van de Dialoog 2014 is Energie van Rotterdam. Iedere Rotterdammer levert energie aan de andere Rotterdammer, wist je dat? En met elkaar zijn we het. Energie van Rotterdam. Maar waar word jij warm van? Waar krijg jij energie van? Bruist Rotterdam van energie, of botst ‘t wel eens? Van wrijving komt glans, wat doe jij om te schitteren?

Misschien is bij jou als lezer van dit stukje ook zo’n dialoogtafel in de buurt. Doe er eens aan mee!

Opgeven kan via www.dagvandedialoog.nl