Opknapbeurt balkons Hontenissestraat | logboek deel 10

De balkons van de flats aan de Hontenissestraat 76 – 170 worden opgeknapt. Dit was ook hard nodig, gezien de weersinvloeden duidelijke sporen hebben achtergelaten. De komende weken zal wijkbewoner en bewoner van de Hontenissestraat Agnes Morene de ontwikkelingen voor ons gaan bijhouden in een logboek. In dit artikel vindt u de vorderingen van de afgelopen weken.

 

Deel 10 – 6 augustus 2020

Het werk is bijna af. Na het verwijderen van de eerste steigers werd al een beetje duidelijk hoe het geworden was. Mooi dus! Een paar dagen later was alles weg. En toen…, ja toen werd pas heel goed zichtbaar hoe het aangezicht van de achterkant van de flat veranderd is. Het afvoeren van het steigermateriaal is een vak op zich. Ongelofelijk om te zien hoe de zware lading door middel van alleen maar een haak, vier kettingen en een handmatig systeem op de oplegger gehesen werd. Ik kon het goed zien vanaf mijn balkon. Het zweeft door de lucht alsof het niets weegt. Ik vond het heel spannend om te zien hoe de lading precies op de juiste plek op de oplegger terecht kwam.

Er moet nog veel rommel opgeruimd worden. Als dat weg is, komt er nog een stukje met foto’s van hoe het was en hoe het geworden is. Het verschil is onvoorstelbaar. Je moet het zien om het te geloven. Wordt nog één keer vervolgd.