Opknapbeurt balkons Hontenissestraat | logboek deel 11 | De balkons zijn klaar!

De balkons van de flats aan de Hontenissestraat 76 – 170 werden de afgelopen weken flink opgeknapt. Dit was ook hard nodig, gezien de weersinvloeden duidelijke sporen hadden achtergelaten. De afgelopen weken heeft wijkbewoner en bewoner van de Hontenissestraat Agnes Morene de ontwikkelingen voor ons bijgehouden in een logboek. In dit artikel vindt u de laatste update omtrent de vorderingen van de afgelopen weken, want de balkons zijn klaar!

 

Deel 11 – 17 augustus 2020

De balkons zijn klaar! En ze zijn heel mooi geworden. Op de foto’s is te zien hoe het was en hoe het geworden is. Er zijn veel vergaderingen van de Vereniging van Eigenaren en voorlichtingsavonden voor eigenaren aan vooraf gegaan. Het werd al heel snel duidelijk dat er heel hard gespaard moest worden om genoeg geld bij elkaar te krijgen. Een bedrag van meer dan €500.000,- heb je niet zomaar even in je reservefonds zitten. Onze VvE bijdrage is best hoog, maar alleen zo krijg je genoeg geld in je reservefonds om zulk groot onderhoud te laten doen. Maar het is gelukt. Met een VvE en een beheerder die allemaal keihard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen. En ook mede door de ondersteuning vanuit de Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling, VvE010, Arno van der Laan Spinontwikkelaars en subsidie van de Gemeente Rotterdam.

Op de laatste foto is te zien hoe het er nu uit ziet. De balkons werden al direct weer goed gebruikt, zoals door de lachende bewoner op de foto. We zijn allemaal ontzettend blij en we zijn trots op het resultaat. Dat hebben we met z’n allen toch maar geflikt! Fiets of wandel er eens langs om het met eigen ogen te zien.