Opknapbeurt balkons Hontenissestraat | logboek deel 7

De balkons van de flats aan de Hontenissestraat 76 – 170 worden opgeknapt. Dit was ook hard nodig, gezien de weersinvloeden duidelijke sporen hebben achtergelaten. De komende weken zal wijkbewoner en bewoner van de Hontenissestraat Agnes Morene de ontwikkelingen voor ons gaan bijhouden in een logboek. In dit artikel vindt u de vorderingen van de afgelopen drie weken.

 

Deel 7 – 11 juni 2020

Na de klap van de hoge extra kosten gaat het werk (gelukkig!) gewoon door. In het vorige stukje was te zien dat een halve vloer en een deel van de borstwering weggehakt waren. Op de eerste foto staat datzelfde balkon, maar nu met een houten bekisting om de kapotte stukken. Dat is een soort mal die wordt gebruikt om nieuw beton voor de vloer en de borstwering te storten. Het beton zit dan op de juiste plek en kan hard worden. Maar als het, zoals op de foto te zien is, een paar dagen keihard gaat regenen en er een plas op komt te staan, dan zal het uitharden wel wat langer gaan duren.

Op de tweede foto de tonnen waarin cement gemixt wordt voor de balkonvloeren. Het is niet te zien, maar op de tweede en derde verdieping liggen op bijna alle balkons al nieuwe vloeren. Op de derde foto is, als je goed kijkt, te zien dat de bovenste latei (die de scheiding tussen de verdiepingen aangeven) mooi nieuw wit geschilderd is. Het is wel heel jammer dat iemand door de gevel heen een afvoer voor de cv geboord heeft. Dat mag niet, en dit is de reden waarom: de mooie witte lijn wordt nu onderbroken, wat het aangezicht van de nieuwe gevel bederft. Zonde. Volgende week weer verder.