Opknapbeurt balkons Hontenissestraat | logboek deel 9

De balkons van de flats aan de Hontenissestraat 76 – 170 worden opgeknapt. Dit was ook hard nodig, gezien de weersinvloeden duidelijke sporen hebben achtergelaten. De komende weken zal wijkbewoner en bewoner van de Hontenissestraat Agnes Morene de ontwikkelingen voor ons gaan bijhouden in een logboek. In dit artikel vindt u de vorderingen van de afgelopen weken.

 

Deel 9 – 20 juli 2020

Het gaat steeds sneller met de flat. De hekwerken zijn al op een aantal balkons geplaatst. Ze zijn bijna hetzelfde als de vorige hekken, maar dan wel zonder de roest, de kapotte spijlen en stangen. En zonder allerlei lelijke aanhangsels en bouwsels die mensen zelf aangebracht hadden. Er is bewust gekozen voor de kleuren wit voor de borstweringen en blauw voor het ijzerwerk, precies zoals dat voor aanvang van het werk was. Doordat de balkons aan de tuinkant van de flat niet allemaal recht onder elkaar zitten, maar verspringen, heeft de achterkant van de flat een speelse uitstraling. Dat wordt met het behoud van de oorspronkelijke kleuren nog eens versterkt.

Nog een paar weekjes wachten, dan zijn de steigers weg en kunnen we weer lekker van onze balkons genieten. Duimen dat het mooi weer blijft!