Opknapbeurten langs de Zijpe

Hij sprak met Bien Hofman en Rieks Westrik van Vitaal Pendrecht. Het ging over het weghalen van het mozaïek uit de ruimte waar de Vitale Wereldvrouwen bij elkaar kwamen tot januari 2012.

Het mozaiek werd door de vrouwen zelf gemaakt. de eerste tekeningen waren van Rebecca en werden door Sofia Semedo verder uitgewerkt. De vrouwen maakten het mozaïek met Michiel Brink en Fransje Trotz van het Hoge Drukgebied.

Een zwaar kunstwerk dat niet zo makkelijk was op te hangen en ook niet zo eenvoudig is weg te halen.

Maar daar wordt nu werk van gemaakt.

Mooie gelegenheid om even rond te kijken op het bijzondere winkelstraatje, dat toen Pendrecht gebouwd werd in de 50-er jaren toonaangevend was, maar inmiddels zijn alle winkels weg en zijn dergelijke buurtwinkelgebiedjes aan een andere bestemming toe.

Daar wordt in de Zijpe werk van gemaakt. De drie kiosken zijn inmiddels bezet. Er is een nieuwe tandartsenpraktijk onder de noemer Mondzorg. En volgens Donald Spanjer is er ook belangstelling voor de ruimte waar het mozaïek hangt en die ernaast op Zijpe 13 en 13.

Stiekem werd een beetje vooruit gekeken naar als de woningen opgeknapt zijn en de winkels allemaal bezet zijn. Ook komt er om de hoek waar de Schuddebeursstraat en de Noordwellestraat elkaar kruisen een soort van kunstwerk met daarin de eerste steen van Pendrecht verwerkt.

Misschien het plaatsen van die steen en het onthullen ervan het aangewezen moment om dat feestje te vieren.