Oplevering luifels met knallende confetti

Wethouder binnen, toespraken en dan …… naar buiten om de oplevering luister bij te zetten werden mini-confetti kanonnen afgeschoten. En het gezelschap controleerde de afwerking van de luifels nog even.

De ledverlichting laat nog even op zich wachten.

De luifels 2e fase van Plein 1953 zijn opgeleverd en om helemaal compleet te zijn waren naast de officiële opleveraars Carla van Houten (zoals gezegd voorzitter van de Winkeliersvereniging Pendrecht en decemberheld van de campagne Pendrecht is Goed Bezig), voorzitter van de deelgemeente Ed Goverde, Ilona Otter beheercoördinator, de pleinmanagers Frank Belderbos en Farid Darkaoui, de Kerstman, de dagburgemeester van Pendrecht Mario Bosch en een aantal studenten, die na afloop een onderhoud met de burgervader van Pendrecht zouden hebben in een restaurant in de wijk.
Dagelijks bestuurder Alaattin Erdal onderstreepte dat Edwin van Roode er hard aan getrokken had om alles zo ver te krijgen. Op het bovenste fotootje staat het drietal, Edwin links, Dominic midden en Alaattin rechts.
De wethouder Dominic Schrijer herinnerde zich nog de start van de aanpak van de luifels in december 2009 met Sinterklaas. Hij klom toen samen met Ed Goverde op een stellage en voorzag toen niet dat het toch zo lang zou duren.

Het resultaat mag er wezen, vinden de hoogwaardigheidsbekleders.

Na afloop bleef er een flinke hoeveelheid gekleurde papiersnippers liggen. Een passant vroeg zich af, wat zou hier toch gebeurd zijn.

Nog diezelfde avond werden ook die sporen uitgewist. Bezems en vuilniszakken stonden al klaar in de Tonelwinkel en theatermakers staan nergens voor, zijn van alle markten thuis.