Oplevering luifels met portefeuillehouder en wethouder

De voorzitter van de winkeliersvereniging, Carla van Houten, deelde in de Toneelwinkel Pendrecht soep uit. Die soep was kort ervoor gebracht door haar collega-winkelier Eimert Hazebroek. De Toneelwinkel was overigens in de kerstsfeer gebracht en er stond een heus warmtekanon.

Sfeer en temperatuur klopten!

Maar toch. Buiten was het misschien nog leuker. Er stonden fakkels en er hingen overal spandoeken om te laten zien hoe goed iedereen bezig is. De dagburgemeester was er en ook de portefeuillehouder onderhield zich met het publiek.

Goed Bezig? Ja, maar er moest nog even gewacht worden. De Kerstman drentelde wat heen en weer. Kreeg van de poelier, verantwoordelijk voor de soep, ook een kommetje. ‘Dat kan ik even niet hebben, geeft vlekken in mijn baard en op m’n kostuum”, klonk het bedremmeld.
Een Kerstman hoort er toch morsig uit te zien?
Of?

De feeststemming kwam er aardig in, maar er ontbrak nog een belangrijk element. De wethouder liet nog even op zich wachten.

Uiteindelijk kwam de wethouder in snelle pas op de feestelijke plek af. Deze keer uitgedost in stemmig zwart met een vlinderdasje. Dominic Schrijer had die avond nog een andere officiële activiteit.