Opzoomeractiviteit op de Ellemeethof

Francis, of Francisca voor anderen, is al voor langere tijd actief in de flat aan de Oldegaarde met de hoogste huisnummers. Samen met de tegenoverliggende flat kijkt ze uit op de Ellemeethof. Zij kwam met goede ideeën voor kinderen om tot verbinding en samenspel te komen via leuke activiteiten. Francis kent veel mensen in beide flats en omgekeerd weten zij ook wie Francis is.

Zij was één van de Koninginnen van de Nacht, het project waarmee Carry aan de weg timmerde. Francisca heeft nu een slechte gezondheid en kan die activiteiten niet meer op zich nemen. Bridget Nalwoga nam de verantwoordelijkheid voor die activiteiten van haar over en organiseerde vrijdag 7 juni een Opzoomeractiviteit.

De flat heeft veel kinderen met verschillende culturen en achtergronden. Beide buurvrouwen willen dat er aandacht is voor een sociale buurt waar kinderen op een leuke manier kennis kunnen maken met elkaar en altijd op elkaar kunnen rekenen in goede en slechte tijden. Samen met Francisca wilde de groep een gezellige activiteit die voortborduurde op afgelopen moeder dag.

Ze gingen met kinderen in gesprek over de ideeën die zij hebben voor hun buurt. Daarmee stimuleren ze hen om samen activiteiten te bedenken, waar kinderen ook van kunnen leren en elkaar goed leren begrijpen.

Uit het gesprek met de kinderen, die al lang in de flat wonen, kwam het voorstel om sociale activiteiten met hun ouders te doen. Een goede band tussen ouders en kinderen is tenslotte al een garantie voor een betere buurt.
“Aisha vertelde ons dat ze contact had met een sociale kindergroep met kinderen van andere families die inmiddels verhuisd zijn”, aldus Bridget. Zij is samen met de kindergroep in gesprek gegaan over dingen, die ze kunnen doen om de buurt een beetje leuker te maken. Alle jongens vinden een voetbal-toernooi leuk en de meisjes willen meer dingen met hun talent doen. De kinderen vinden het leuk om dergelijke activiteiten te organiseren, maar wie neemt de verantwoordelijkheid en het initiatief?

Tijdelijk zal Bridget Nalwoga die verantwoordelijkheid nemen met hulp en steun van andere ouders. Zij willen samen zorgen voor een sociale buurt in het belang van de kinderen. Dat is immers waar Francis zich ook steeds druk voor gemaakt heeft.

Op de foto’s is Francis aan het werk te zien met haar schmink-kwastje en –doos. Ze heeft daar menig kinderkoppie mee versierd de afgelopen jaren en haar buren hopen dat ze dat nog lang kan blijven doen.

Bridget heeft andere kwaliteiten en andere instrumenten. Ze heeft een aantal djembees, waarmee kinderen en ouders aan de ‘slag’ gingen.