Oratoruim Paulus als Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk

Op 4 oktober is het volgende concert in de serie Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk. Dan wordt het Oratorium Paulus van Mendelssohn uitgevoerd.
Het concert is in de Open Hofkerk en begint om 15:00 uur. De toegang is € 10,-, pashouders € 5,00 en kinderen gratis.
Kaarten bij De Middelburgt, Plein 1953 nummer 191, maandag t/m vrijdag 9:00 tot 17:00 uur, telefonisch 0180-558937.
Zondag 4 oktober 2009

Oratorium Paulus
van Mendelssohn

aanvang 15:00 uur, de zaal gaat open om 14:30 uur.

De toegang is € 10,00, voor houders van de Rotterdampas € 5,00 en kinderen gratis

Door een unieke samenwerking tussen de Open Hof in Ommoord en de kerk met dezelfde naam in Pendrecht komt een mooi project tot stand:
de volledige uitvoering van het oratorium Paulus van Felix Mendelssohn Bartholdy.
In dit oratorium wordt de levensloop van de apostel Paulus verklankt, gezongen en gespeeld door solisten, koor, orkest en orgel. De componist Mendelssohn is 200 jaar geleden geboren en de apostel Paulus ca. 2000 jaar. 2009 is dan ook uitgeroepen als “Paulusjaar”.

De uitvoerenden:

Jenny Haisma, sopraan, begon haar zangstudie in 1987 in Leeuwarden en vervolgde deze in Rotterdam. Zij treedt op in opera’s en oratoria en is werkzaam als zangpedagoge in Rotterdam.
Arco Mandemaker, tenor, studeerde ook in Rotterdam, zowel zang als koordirectie. Hij volgde masterclasses bij beroemde solisten en wordt momenteel gecoached door Jard van Nes. Hij is een veelgevraagd oratorium zanger en treedt ook op als liedzanger.
Matthijs Mesdag, bas, studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij heeft een veelzijdige carrière opgebouwd als opera- en oratoriumzanger. Als één van onze beroemdste jonge bassolisten heeft hij ook opgetreden in Duitsland, België, Frankrijk, Finland, Engeland en Japan.
Andries Stam, organist, studeerde orgel o.a. bij André Verwoerd. Hij is zeer actief als koorbegeleider en maakte concertreizen naar Engeland, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en Hongarije.
Accademia Orkest, strijkorkest van gevorderde muziekstudenten uit Amsterdam.
Het koor is samengesteld uit de Open Hof Cantorij Ommoord en het In de Wolken koor aangevuld met gastleden tot ca. 60 zangers.

Willem Blonk, dirigent
Willem heeft zijn sporen verdiend binnen de Nederlandse Koorcultuur. Behalve praktiserend dirigent schrijft hij in opdracht van bijvoorbeeld de Protestantse Kerk liedbewerkingen en publiceert hij in belangrijke tijdschriften.
Hij werkt al vele jaren aan de Open Hof in Ommoord en het is fijn dat hij dit project ook in Pendrecht wil uitvoeren.

Het volgende concert in deze serie is op zondag 1 november, 15.00 uur, Hayo Boerema, orgel en Imre Rolleman, fluit.
Toegang u 5,-; pashouders u 3,-; kinderen gratis.