Overleg met Joop Stobbe in de Halsterenstraat

Je kunt in de Halsterenstraat goed zien dat de veenbodem flink gezakt is en de woningen op palen op de hoogte blijven van toen ze gebouwd zijn in de vijftiger jaren.

Daar wordt nu flink aan gewerkt.

De straat en de tuintjes gaan omhoog en de garages waar in de loop van de tijd geen reguliere huurders meer op afkwamen worden gesloopt.

Voor de bergruimte van spulletjes van de Opzoomergroep in de straat komt een houten bouwwerk terug. Joop Stobbe van Woonstad Rotterdam maakt daarover afspraken met het straatcomité.

Hij stelde ook verhelderende vragen over de vraag om financiering van een busreis met de straat. Waarom zou Woonstad dat moeten betalen? Joop kent de wijk goed, maar blijft nuchtere vragen stellen.

Op hun beurt weten de mensen van straatcomité goed wat ze willen. De regels op de borden van Mensen Maken de Stad en op garages moeten steeds opnieuw aan nieuwe bewoners uitgelegd worden en via activiteiten krijg je er draagvlak voor. Met het vingertje een preek houden, helpt niet.

Joop, ga jij ook mee? Dan leren de bewoners van de straat jou ook kennen en hoor jij op jouw beurt wat er leeft onder de mensen. Zo’n busreis van de Halsterenstraat wordt iedere keer aangegrepen om het nuttige met het aangename te verenigen. En Sjannie weet als geen ander dat dat werkt.

De groep krijgt het geld. Joop zal er niet bij zijn. Hij zou wel willen, maar zijn thuissituatie en zijn werkgever staan dat niet toe. Geen nood. De Opzoomergroep in de straat zorgt dat Joop alles via papier te weten krijgt over de wensen en ideeën van de bewoners in de straat. Ze maken een eenvoudig enquêteformulier en inventariseren alles netjes.

Daar hebben ze bij Woonstad ook wat aan. En het helpt de straat om de onderlinge contacten op peil te houden.

Jammer dat die straatafspraken van de garages verdwijnen. Ze komen zeker en vast op het nieuwe gebouwtje terug! Laat dat mar aan het straatcomité over.