Overleg van de directeuren van de Pendrechtse basisscholen

De bijeenkomsten van de directeuren vinden doorgaans plaats in de school aan de Krabbendijkestraat. Over e Slinge Krabbendijkestraat.

Net als de andere scholen een vriendelijke school. In de ontvangstruimte staat een bordje met daarop de kinderen, die de komende week jarig zijn. Dat is leuk binnenkomen als jij aan de beurt bent, toch?

Dat ze met elkaar samenwerken spreekt niet allen uit de website van Vitaal Pendrecht, waar ze met elkaar een nieuwspagina hebben. Ze gaan er prat op dat er in Pendrecht geen concurrentie is tussen de scholen. Samen staan ze van ‘s morgens vroeg 7:00 uur tot ‘s avonds 19:00 uur open om de ouders uit de wijk, maar voor de Koppeling ook daar buiten terzijde te staan bij de opvoeding van de kinderen.

Daarvoor zijn een reeks van projecten in het leven geroepen. Eén ervan is de Kindercampus Pendrecht. Begonnen in de tijd van Pendrecht Zet Door werd de samenwerking nog steviger door het ontwikkelen van een pakket aan activiteiten die ook buiten en in andere accommodaties dan de school georganiseerd worden. In de aanwezigheid van minister Vogelaar werd de kindercampus gestart. Wethouder Leonard Geluk werd de beschermheer.
In de begintijd was er geld voor, maar gaande weg vielen subsidies en tijdelijke bijdragen weg. Het idee was dat de scholen het project uit eigen middelen zouden gaan financieren. Ook op die middelen wordt echter bezuinigd. Het komt er dus nu op aan de zaken goed met elkaar af te stemmen.

Op de onderste foto zitten de directeuren van de basisscholen van Pendrecht van links naar rechts, Joop Verschoor van de Beatrixschool, Hans van Wenum van de Koppeling, Marielle van der Vlugt van de Kindercampus, Ruud van Orsouw van Over de Slinge Krabbendijkestraat, Sonja Ollefers van Over de Slinge Sommelsdijkstraat en Theo Visser van de Hoeksteen.

De bijeenkomst begon met een beetje sombere gezichten. Vooral Marielle maakte ze zich zorgen. Haar collega Femke is weg. Ze is er alleen voor komen te staan en haar contract is er nog niet.

De scholen gaan op zoek naar extra middelen uit fondsen en uit sponsoring. Tot de zomervakantie worden de activiteiten van de kindercampus vooral binnen de scholen voortgezet. De activiteiten buiten de gebouwen gaan even op een laag pitje. De nieuwe beschermheer, die overigens nu ambassadeur heet, Michel de Baan van de deelgemeente zal ingeschakeld worden om spoed te zetten achter het rondmaken van het contract van projectleider Marielle.

Aan het eind van de vergadering was er even gelegenheid om een fotootje te maken met directeuren die 2012 met veel zin tegemoet zien. Voor Joop Verschoor was het overigens de laatste keer dat hij erbij was. Hij gaat eind van de maand januari met pensioen. Zijn opvolgster is al bekend. En zal zeker hartelijk uitgenodigd worden om de weg die Joop Verschoor ingeslagen is met de andere scholen voort te zetten.

Michel is al geïnformeerd en heeft druk gezet achter het opmaken van haar contract door één van de nieuwe aanbieders voor het welzijnswerk, de stichting DOCK.