Pendrecht in het AD van 4 augustus

Voerde nog niet zo lang geleden Pendrecht de lijstjes van slechtste wijk van Nederland nog aan, nu wordt Pendrecht meer en meer een voorbeeld wijk op Zuid genoemd. Een artikel in het AD van donderdag 4 augustus onder de kop Rotterdam leefbaarder eindigt ermee.
Ellen van Gaalen en Deborah Jongejan hebben in het AD van donderdag 4 augustus een artikel geschreven onder de kop: Rotterdam leefbaarder over het jaarlijkse onderzoek dat er gehouden wordt onder bewoners. Ze spraken de onderzoeker, René Schulenberg. In Rotterdam Zuid is de situatie verbeterd en in bijvoorbeeld Schiedam verslechterd. Ook de bewoners van Barendrecht en Lansingerland zijn de bewoners minder te spreke over hun gemeente.

Wethouder Karakus is blij met de resultaten van het onderzoek, maar op zijn hoede. Het is volgens hem een kwestie van lange adem en het kan zomaar omslaan.
Tot slot zegt Bien Hofman: ‘Natuurlijk gebeurt er wel eens wat, maar de oude flats met piepkleine woninkjes en veel overlast zijn weg. Er zijn nieuwe bewoners, die blij zijn met hun huis en de tuinen opknappen.”

Bien zal vast meer gezegd hebben, maar toch …..

Wie weet komen er straks allemaal ex-Pendrechtenaren terug uit Barendrecht.