Pendrecht keek op 14 juni in Restaurant Zuiderkroon en ook buiten

Een dikke 40 bewoners waren op de uitnodiging van wijkcoördinator, Luz Kromhout, ingegaan.

Eerst werd in twee groepen gepraat met de buurtagenten. Voor Pendrecht Noord is dat Theo Spronk, druk in gesprek met een bewoner van de Holland Amerikalijnflat. Voor Pendrecht Zuid is dat Han Adema. En trouwens niet alleen met hen, maar ook met een vertegenwoordiger van Stadstoezicht, een assistent van de buurtagenten en een medewerker van Woonstad Rotterdam.

Het ging niet alleen over de veiligheid in de wijk. Met beheercoördinator, Ilona Otter, en opbouwwerker Rieks Westrik, werden andere onderwerpen aangesneden.

Luz Kromhout nam de groep ook mee naar buiten de wijk in. Niet alle mensen van Pendrecht Noord weten hoe het er in Pendrecht Zuid en omgekeerd uitziet was haar idee.

Er ligt naast de Krabbendijkestraat inmiddels een enorme open vlakte, Die wordt, nu het slopen van de Hontenissestraat en de Stavenissestraat begonnen is, nog veel groter. Er werd ook even stilgestaan bij het nieuwbouwproject De Hagen. Het weer was geweldig, dus de kinderen waren buiten. Er wordt in dit project al druk gesproken over een eerste Opzoomeractiviteit en dat komt mooi uit. Kunnen de bewoners en de kinderen uit deze straten elkaar een keer op een andere manier ontmoeten.

Co en zijn buurvrouw Maja wonen aan het Vlissingenplein en hadden al veel over het Ovezandepad gehoord.
Ze wilden er nu toch weleens een keer over lopen. Ze vonden het een mooie plek in de wijk.