Presentatie studenten rechtswinkel InHolland

Nadifa beet het spits af bij de presentatie. Zij noemde de locatie op en beschreef wat de studenten van InHolland daar aangetroffen hadden. Het ging om Vitaal Pendrecht/Bewonersorganisatie Pendrecht, de Bewonersorganisatie Feijenoord, het Servicepunt Charlois Noord, de Bewonersorganisatie Afrikaanderwijk en de Rechtswinkel voor studenten van InHolland op de Hoge School zelf.

De studenten gaven aan veel geleerd te hebben en wat ze op school aan theorie gehad hadden goed in de praktijk gebracht te hebben.

Zij hadden ook in de tijd dat dat speelde een enorme berg belastingformulieren voor mensen ingevuld.

Ook bij de verschillende spreekuren waren ze met de neus in de boter gevallen. Er kwamen veel mensen langs met kwijtscheldingsformulieren voor afvalreiniging en waterzuivering.

Jeroen Aerts sloot de rij van presentaties met een aantal aanbevelingen. Die ging vooral in op de privacy van mensen. Het Servicepunt aan Plein 1953 vonden de studenten voldoende privacy bieden. Zij hadden hun eigen bureau en waren afgescheiden door een glazen wand van de andere bureaus.

Dat er in het Servicepunt allerlei andere voorzieningen aanwezig zijn zoals de Sociaal Raadsman en één keer in de week SoZaWe vonden zij ook een pluspunt.

Het zit er overigens nog niet voor hen op. Ze komen nog een week.

In september komt er dan weer een nieuwe groep studenten.

Nourdin, die vanuit een andere opleiding spreekuur draait bij Vitaal Pendrecht gaf hen allemaal een waardebon voor de tijd dat ze hun diensten aangeboden hadden aan Plein 1953.
Zij kwamen zelf uit dank voor de werkervaringsplek die hen geboden was met een doos ‘merci’ en een bos bloemen.

Kortom Vitaal Pendrecht had een leuke groep studenten deze periode, die woensdagmiddag 15 juni een pracht van een presentatie hielden.