Pendrecht krijgt een kinderkapsalon

Op 5 november opent Martine van Leeuwen aan de Zijpe haar kapsalon die speciaal voor kinderen is. Het AD Rotterdams Dagblad wijdde er onlangs een artikel aan en dagburgemeester Mario Bosch noemde het in zijn weblog.

De kapsalon Kinderhaar komt in de kiosk op nummer 11, pal naast het Vrouwenhuis. In het pand wordt nu hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Martine opent haar zaak in Pendrecht omdat zij er ook woont (“Vanuit mijn keukenraam kan ik de kiosk zien!”). Ze liep al langer met het idee om een kinderkapsalon te beginnen en ze had in de wijk rondgevraagd of er wel behoefte was aan een kinderkapper. Dat leverde veel positieve reacties op en daarom zette zij het idee door. In Rotterdam zijn trouwens nauwelijks kapsalons die alleen voor kinderen zijn.

Kapsalon Kinderhaar zal alleen open zijn op de dagen dat de meeste kinderen ‘s middags vrij zijn: woensdag, vrijdag en zaterdag. Martine heeft er zin in: “Ik ga iets doen wat ik leuk vind dus ik kijk er gewoon heel erg naar uit!” Het telefoonnummer van de kapsalon wordt (010) 4803535 en Martine werkt op afspraak.

Dat de kapsalon uitgerekend op de Zijpe komt doet dagburgemeester Mario Bosch goed. In zijn weblog meldt hij dat er met de komst van de kapsalon indirect een stukje historie terugkeert op de Zijpe: op nummer 5 zat jarenlang herenkapper H. Lubbers (“voor een modern geknipt model”).

De kapsalon heeft een eigen website: www.kapsalonkinderhaar.nl

Bovenste foto: in deze kiosk komt kapsalon Kinderhaar.
Onderste foto: Martine van Leeuwen naast haar kapsalon.