Uitnodiging van de deelgemeente voor opening Vrouwenhuis

De tekst van de Deelgemeente Charlois luidt:

PvdA-kamerlid opent Vrouwenhuis in Pendrecht!

De hele maand oktober staat in Pendrecht in het teken van het Vrouwenhuis “Vitale Wereldvrouwen” aan de Zijpe. Dilek is de held van deze maand. Zij opent en sluit als gastvrouw de deuren van het Vrouwenhuis. Dilek: “In Pendrecht hadden de vrouwen behoefte aan een eigen plek. Waar ze met en voor elkaar allerlei activiteiten, workshops en thema-avonden kunnen organiseren. Of waar ze elkaar kunnen ontmoeten en leuke dingen doen. Een plek waar ze altijd de ruimte hebben om informatie en advies te vragen over bijvoorbeeld werk, school, een relatie of het opvoeden van kinderen. Daarom is, vanuit een samenwerking met deelgemeente Charlois, JOS en Woonstad Rotterdam, het Vrouwenhuis gerealiseerd.”

Activiteiten

Wekelijks worden allerlei activiteiten georganiseerd. Daar is ook een rooster voor gemaakt! Denk aan koffie-uurtjes, taallessen en een burgerschapscursus, waarbij allerlei onderwerpen als politiek, voeding en geweld achter de voordeur worden besproken. Maar de vrouwen komen ook regelmatig bij elkaar om samen te koken en te eten. Ze weten elkaar altijd te vinden op deze plek. Ook gaan ze iedere maand samen op een uitstapje in Rotterdam.

Officiële opening

Zo’n plek in de wijk verdient een officiële opening. En die is a.s. zaterdag 30 oktober van 15.00 tot 17.00 uur! Dat moment laten we niet zomaar voorbijgaan. Vanaf 14.30 bent u welkom. Om 15.00 uur is Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak aanwezig om de officiële opening te verzorgen en iets heel moois te onthullen. Om 16.00 uur zal portefeuillehouder Michel de Baan de held van de maand Dilek bedanken voor haar inzet. Zij ontvangt een mooi cadeau. Daarna wordt er vooral gezellig gekookt en gegeten! En we vinden het natuurlijk helemaal super als jij daar ook bij bent.

Graag tot zaterdag!

Namens Team Pendrecht is Goed Bezig,

Joyce van der Sluis
Beleidsmedewerker Communicatie Deelgemeente Charlois
Tel. (010) 410 75 71
Postbus 5410
3008AK Rotterdam
Bezoekadres: Boerhaavestraat 11